Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Αντιφασίστες και ακροδεξιοί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

grtimes

«Συναγερμός» στην ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη λόγω συγκεντρώσεων αντιφασιστών (στη συμβολή των οδών Γούναρη και Τσιμισκή) και ακροδεξιών (στον Λευκό Πύργο) σε πολύ κοντινά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν συλλογικότητες και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Τσιμισκή. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό που γράφουν «ούτε σε σχολεία ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ενώ φωνάζουν και συνθήματα.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση «για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» πραγματοποιούν κοντά στον Λευκό Πύργο, μέλη του «Ιερού Λόχου», σε ένα κάλεσμα που έγινε μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει ο «Ιερός Λόχος», η συγκέντρωση γίνεται «για την ακύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε... συναγερμό ενώ έχει παραταχθεί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, ώστε να μην έρθουν κοντά και σημειωθούν επεισόδια.

Πρόσφατες είναι και οι επιθέσεις από ακροδεξιούς σε ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και τα επεισόδια στον Εύοσμο, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την προηγούμενη Κυριακή  στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και ένα δεκαήμερο μετά την επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3oU4StP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη