Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Μόλις τέσσερις κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Μόλις τέσσερις κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Γεμίζουν οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία σε πολλές περιοχές από χτες το πρωί ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές περιοχές παραμένει χαμηλή.

Στον πυρήνα της διασποράς, πάντως, η κατάσταση είναι κρίσιμη, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι χτες η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μόλις κατά 54 κρούσματα πίσω από την πρωτοπόρο Αττική (448), ενώ 77 διαγνώσεις σημειώθηκαν σε Ξάνθη και Πέλλα, 72 στη Δράμα, 68 στην Πιερία,52 στις Σέρρες και στην Ημαθία, 50 στην Κοζάνη, 49 στον Έβρο, 45 στην Καβάλα και από 36 σε Χαλκιδική και Κιλκίς. Τέλος, από την υπόλοιπη Ελλάδα ξεχωρίζει ο τελευταίο 24ωρο η Αχαΐα με 80 νέα κρούσματα.

Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Μόλις 4 κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Ασφυκτικά γεμάτες είναι πλέον οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID των νοσοκομείων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, με την ΠΟΕΔΗΝ να επισημαίνει την αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, λόγω των αναστολών εργασίας που επιβλήθηκαν στους υγειονομικούς για τον μη εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ-COVID, ενώ πέρσι, στην κορύφωση του τρίτου κύματος, υπήρχαν πάνω από τις διπλάσιες (193).

Η πληρότητα, μάλιστα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 100%, αφού οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘπου έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Έδεσσα μία (από τις τρεις).

Κενές είναι μόνο τέσσερις ΜΕΘ-COVID σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τη στιγμή που τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνουν.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ημέρας από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, πάντως, είναι ελαφρώς πιο ευοίωνα, καθώς οι νέες εισαγωγές ασθενών στην επικράτεια περιορίστηκαν σε 168, διασωληνωμένοι βρίσκονται 329 συμπολίτες μας (ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 89,67%), ενώ τη ζωή τους από κορωνοϊό έχασαν σήμερα 32 ακόμα άνθρωποι.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FdaPrt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη