Ποιες οφειλές «σβήνουν» στο Δημόσιο, οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρίζεται το χρέος ανεπίδεκτο είσπραξης (βίντεο)

(Φωτ.: Intime)

Σε διαγραφή οφειλών προχωρά η ΑΑΔΕ σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Στη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτες είσπραξης», θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στόχος είναι να υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς αυτή την στιγμή εκτιμάται ότι οι συνολικές οφειλές οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν, ξεπερνούν κατά πολύ τα 24,8 δισ. ευρώ που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ με την οποία καθορίζεται η νέα διαδικασία διάκρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός, Φιλοθέη Μακριδάκη, υπάρχουν φορολογικές οφειλές 109 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 22,8%, δηλαδή τα 24,8 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Σύμφωνα με την φοροτεχνικό, αδύνατη είναι η είσπραξη όταν:

  • δεν υπάρχουν περουσιακά στοιχεία,
  • ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών, ακινήτων και απαιτήσεων του οφειλέτη,
  • υπήρξε πτώχευση,
  • επιχειρήσεις με οφειλές που πλέον δεν υπάρχουν.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nJJLb7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη