-->

Στο τραπέζι το «λουκέτο» στα κέντρα διασκέδασης των «κόκκινων περιοχών» αν δεν πέσουν τα κρούσματα

Στο τραπέζι το «λουκέτο» στα κέντρα διασκέδασης των «κόκκινων περιοχών» αν δεν πέσουν τα κρούσματα

«Αν το σύστημα Υγείας φτάσει στα όριά του, τότε θα μπορούσαν να μπουν κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ίσως να κλείσουν τελείως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις 'κόκκινες' περιοχές για κάποιο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση.

Για την αύξηση των κρουσμάτων και το ενδεχόμενο νέων μέτρων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης σήμερα Σάββατο 30΄/10. 

Όπως εξήγησε, «το βασικό στοιχείο που έχουμε στο μυαλό μας σε όποια μέτρα συζητούνται είναι ότι η εκρίζωση του ιού έχει πρακτικά μηδενιστεί. Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και αργά ή γρήγορα θα έρθουμε σε επαφή μαζί του. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.»

Και προσέθεσε: «Όποια μέτρα σκεφτόμαστε πρέπει να είναι βιώσιμα και βάθος χρόνου. Το μόνο βιώσιμο μέτρο είναι ο εμβολιασμός. Ακόμα και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να χρειαστεί να παρθούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες και σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.»

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων αποφάσεων της επόμενη εβδομάδα

Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που υπάρχουν στις «κόκκινες» περιοχές, όπως Θεσσαλία, Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, όπου ο αριθμός κρουσμάτων έχει αρχίσει και αυξάνεται.

Σχετικά με τη συνεδρίαση της επιτροπής την Τετάρτη, ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση περί νέων μέτρων. «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν διαρκή και πιο σταθερό έλεγχο στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, όπου υπάρχει παραβατικότητα. Υπάρχουν τρόποι να αυξηθεί ο έλεγχος για τήρηση των μέτρων.»

Τέλος, ανέφερε ότι όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα δημιουργηθεί ένας κορεσμός μέσω της νόσησης στα άτομα που είναι πιο ευαίσθητα και κάποια στιγμή θα μειωθεί ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων. «Αυτό, όμως, θα γίνει με βαρύ κόστος. Ο αριθμός θανάτων δεν πρόκειται να πέσει αν δεν αυξηθεί το επίπεδο εμβολιασμού.»

Πλεύρης : Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε νοσοκομεία και γιατρούς

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την Παρασκευή 29/10 ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή νέα lockdown δηλώντας ότι «Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε, όμως και νοσοκομεία και γιατρούς». 

Ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει για την  κατάσταση στα νοσοκομεία λέγοντας πως «το 86-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι.

«Εχουμε 1.300 κλίνες ΜΕΘ, παίρνουμε κι άλλες από τους ιδιώτες, έχουμε πάρει 200 κλίνες μόνο στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα έχουμε πάρει 30 κλίνες covid και 30 για έκτακτα χειρουργικά περιστατικά και αντίστοιχο αριθμό στον Βόλο. Αν χρειαστεί θα επιτάξουμε, όμως και νοσοκομεία και γιατρούς», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα μια νέα τροπολογία με την οποία αυξάνονται οι ειδικότητες γιατρών ΕΣΥ που δύνανται -με πρόσθετη αποζημίωση- να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη εφημεριών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Η  τροπολογία αυτή  προβλέπει ορισμένα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς, τα οποία και είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας.

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CqkOaZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->