Εκβίαζαν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου με βίντεο από προσωπικές του στιγμές, πώς έπιασαν τους απατεώνες (βίντεο)

Εκβίαζαν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου με βίντεο από προσωπικές του στιγμές, πώς έπιασαν τους απατεώνες (βίντεο)

Θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης έπεσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο δικηγόρος του. Οι απατεώνας προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα ενώ τον εκβίασαν με «καυτά» βίντεο. Πώς έπιασαν τους εκβιαστές.

Οργανωμένο σχέδιο με στόχο «οικονομικό αντάλλαγμα ή πρόκληση πολιτικού κόστους» σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, υπαινίχθηκε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, μετά την αποκάλυψη σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπόθεσης εκβίασης για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρατος ανέφερε πως «απ΄ ό,τι προέκυψε και από την αστυνομική έρευνα, τον δήμαρχο παρακολουθούσαν ιδιωτικοί ερευνητές, το τελευταίο εξάμηνο, κατέγραφαν λεπτά προσωπικά δεδομένα, ιδιωτικές συναντήσεις του, γενικότερα την ιδιωτική του ζωή, με σκοπό να βρουν κάτι μεμπτό με απώτερο κίνητρο είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, είτε να προκαλέσουν ένα πολιτικό κόστος στον δήμαρχο».

Ο κ. Σπυράτος επισήμανε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν κρύβεται πολιτικός αντίπαλος πίσω από την υπόθεση» και προσέθεσε: «Δεν πρέπει προτρέξουμε και να φτάσουμε στα συμπεράσματα, υπάρχουν όμως πληροφορίες, άτυπες, ότι οι φυσικοί αυτουργοί κατονομάζουν κρυπτόμενο πολιτικό πρόσωπο. Θα περιμένουμε αυτές να επιβεβαιωθούν, να δούμε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, να δούμε τι στοιχεία υπάρχουν γι αυτή τη σχέση και θα δούμε τα περαιτέρω».

Ο κύριος Σπυράτος τόνισε με δηλώσεις του, στο grtimes.gr: «υπήρξε επί αρκετούς μήνες μια παράνομη καταγραφή προσωπικών οικογενειών στιγμών του δημάρχου, επί σκοπό να ζητηθούν ανταλλάγματα. Είχαν καταγράψει διάφορες στιγμές της προσωπικής του ζωής. Για να μην εκθέσουν αυτές τις στιγμές σε άλλους, όπως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή να αποτελέσουν αυτά κακόπιστα υλικό για πολιτική εκμετάλλευση, ζήτησαν από τον ίδιο κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο ήταν της τάξεως των 60.000 ευρώ. Έγιναν σε αυτό διαπραγματεύσεις σε χρόνο που είχε ενημερωθεί ήδη η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ.»

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία γυναίκα 22 ετών, καθώς και 60χρονος συνεργός τους, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης κατά συναυτουργία, συνέργειας σε εκβίαση, παραβίασης του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραβάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δήμαρχος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα ότι δύο από τους συλληφθέντες, του ζήτησαν 40.000 ευρώ. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες πήγε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, μέσω του δικηγόρο του δηλώνει σοκαρισμένος, εκνευρισμένος και οργισμένος για όλα αυτά τα οποία έγιναν εν αγνοία του. «Γνωρίζουμε όλοι μας ποιος είναι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης που δεν έχει σκοτεινό σημείο, όπως αυτά τα οποία αναζήτησαν αυτοί οι άνθρωποι», επισήμανε ο κ. Σπυράτος. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο εντολέας του φοβήθηκε «καθώς το να έχουν παγιδευτεί τα σημεία της προσωπικής σου ζωής, να καταγράφονται στιγμές που συναντάς τα ανήλικα ανιψιά σου ή άλλες στιγμές, θεωρώ ότι υπερβαίνει τα όρια του λογικού και του νόμιμου».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3bFxCyF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη