-->

Δημήτρης Κουφοντίνας: Την απόρριψη της αποφυλάκισής του εισηγείται η εισαγγελέας Λαμίας


Την τελική απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι του Δ. Κουφοντίνα θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα προτείνει η αρμόδια εισαγγελέας με εισήγησή της στο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας και πλέον αναμένεται η τελική κρίση του δικαστηρίου, η οποία θα αποτελέσει δεδικασμένο για ακόμη δύο καταδικασθέντες για την οργάνωση «17 Νοέμβρη», τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Βασίλη Τζωρτζάτο. Η είδηση για την εισαγγελική πρόταση έγινε γνωστή αργά χθες βράδυ αλλά δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό το σκεπτικό της εισαγγελικής λειτουργού.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Δ. Κουφοντίνας συμπλήρωσε 19 χρόνια στη φυλακή και θεμελίωσε δικαίωμα υφ’ όρον απόλυσης, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νέου Π.Κ. (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), δεδομένου ότι εφαρμόζεται πάντα ο ευεργετικότερος για τον κατηγορούμενο νόμος.

Ο παλιός Π.Κ. προέβλεπε ότι δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης θεμελιώνεται για όλους τους ισοβίτες ύστερα από 16 ή 19 (μάξιμουμ) χρόνια έκτισης ποινής. Ο κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας μετά την εξαντλητική απεργία πείνας που έκανε την άνοιξη διαμαρτυρόμενος για την εκδικητική σε βάρος του πολιτική της κυβέρνησης.

Την τελική απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι του Δ. Κουφοντίνα θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και μένει να δούμε αν η Δικαιοσύνη θα ανατρέψει, στην περίπτωση Κουφοντίνα, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και θα παραβιάσει την αρχή της ισονομίας από τη στιγμή που ο κρατούμενος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την υφ’ όρον αποφυλάκισή του (δεν υπάρχουν εκκρεμείς ποινικές εμπλοκές, δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->