Μαίρη Καραγεώργου: Στη Novo Nordisk θα είμαστε δίπλα στα άτομα που δίνουν μάχη με την παχυσαρκία

Μαίρη Καραγεώργου: Στη Novo Nordisk θα είμαστε δίπλα στα άτομα που δίνουν μάχη με την παχυσαρκία

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις θεραπευτικές εκβάσεις στην παχυσαρκία», δηλώνει στο News4Health η Μαίρη Καραγεώργου Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, μιας εταιρείας που είναι συνυφασμένη με καινοτόμες παρεμβάσεις που άλλαξαν τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, ενώ το επιστημονικό της έργο αναπτύσσεται και στα πεδία της αιμορροφιλίας, των αναπτυξιακών διαταραχών και του καρδιαγγειακού νοσήματος.

«Είναι ώρα για δράση παγκοσμίως αλλά είναι και ώρα για δράση και στην Ελλάδα». Με αυτή τη φράση η Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas Ltd., Market Access, Public Affairs & Communication Director at Greece & Cyprus Market, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαστάσεις που έχει λέβει η παχυσαρκία. Μιλώντας στο News4Health, η κ. Καραγεώργου δηλώνει πως η εταιρεία θα είναι στο πλάι των ατόμων που μάχονται με το αυξημένο σωματικό βάρος και μιλάει για τις δράσεις της Novo Nordisk στα θεραπευτικά πεδία του σακχαρώδους διαβήτη, της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας, των αναπτυξιακών διαταραχών και του καρδιαγγειακού νοσήματος.

Κυρία Καραγεώργου, η Novo Nordisk είναι ταυτισμένη με την επανάσταση στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, ειδικά του τύπου ένα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την εταιρεία τα επόμενα χρόνια;

Η Novo Nordisk παράγει καινοτομία και η καινοτομία φέρνει την επανάσταση. Σκοπός μας είναι, τόσο οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, όσο και οι επαγγελματίες υγείας, να λαμβάνουν ή να έχουν στη φαρέτρα τους αντίστοιχα, θεραπείες οι οποίες θα βελτιώνουν διαρκώς την κατάσταση της υγείας τους αλλά και την εξέλιξη της νόσου. Άλλωστε το "motto" μας στη Novo Nordisk, είναι: «Οδηγούμε την αλλαγή για να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη και άλλα χρόνια νοσήματα».

Για να νικήσουμε όμως το σακχαρώδη διαβήτη και συγκεκριμένα τον τύπου 1, αγωνιζόμαστε σε διεθνές επίπεδο για την ανάπτυξη θεραπείας με στόχο τηv ίασή του. Μέσω προγραμμάτων κλινικών μελετών, ερευνούμε τρόπους αναστολής της εξέλιξης της νόσου. Το ερευνητικό μας έργο επεκτείνεται και στις άλλες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως η παχυσαρκία και η αιμορροφιλία με κύριο γνώμονα τη βέλτιστη ποιότητα ζωής των ασθενών ανά την υφήλιο.

Η Novo Nordisk βραβεύτηκε πρόσφατα και για την εβδομαδιαία ενέσιμη θεραπεία της κατά του διαβήτη…

Η εταιρεία μας βραβεύτηκε στα Prix Galien Greece 2021 και δεν σας κρύβω πως είναι ένα γεγονός που μας γέμισε χαρά αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον. Η χαρά βέβαια είναι διπλή, αρχικά για την διάκριση και την αναγνώρισή των προσπαθειών μας καθιστώντας διαθέσιμη τη θεραπεία στην Ελλάδα, καθώς και ότι προσφέρουμε στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη μία αναγνωρισμένη και καινοτόμα θεραπεία για την αποτελεσματική διαχείριση της νόσου.

Ας μιλήσουμε, όμως, για τη στροφή της Novo Nordisk στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας; Ποια ήταν η ανάγκη που έστρεψε τις ερευνητικές δραστηριότητες εκεί και τι έρχεται να προσθέσει η νέα θεραπευτική προσέγγιση;

Η ανάγκη που έστρεψε τις ερευνητικές δραστηριότητες μας στη νόσο της παχυσαρκίας, είναι πως έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι πως 650 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από παχυσαρκία ανά την υφήλιο, ενώ στην Ελλάδα το νούμερο αυτό σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ξεπερνά τα 2,8 εκατομμύρια ενήλικα άτομα (32,1%). Παράλληλα πολλές χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου εμφανίζουν αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα ποσοστά Παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι ώρα για δράση παγκοσμίως αλλά είναι και ώρα για δράση και στην Ελλάδα!

Ως Novo Nordisk δεσμευόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στην αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου της παχυσαρκίας στην Ελλάδα, διαθέτοντας καινοτόμα σκευάσματα, υλοποιώντας προγράμματα υποστήριξης ασθενών, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η παχυσαρκία είναι μία διαρκής μάχη, πάλη που δίνουν τα άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος και εμείς θα είμαστε δίπλα στον αγώνα τους!

Υπάρχει και η θεραπευτική προσέγγιση που έρχεται να προσθέσει αυξημένη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του βάρους, ενώ διαρκώς υλοποιούνται κλινικές έρευνες για την ανάπτυξη μεγαλύτερης διάρκειας θεραπειών για τη νόσο της Παχυσαρκίας. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις θεραπευτικές εκβάσεις στην παχυσαρκία.

 karageorgou2katoapoxaisarkia

Μ. Καραγεώργου Novo Nordisk

Μιλήσαμε για τη δραστηριότητα της εταιρείας στο θεραπευτικό πεδίο, αλλά η Novo Nordisk έχει σημαντικό αποτύπωμα στο κομμάτι της Ε.Κ.Ε. Μπορείτε να μας περιγράψετε το έργο της εταιρείας σας;

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη ή υπευθυνότητα (όπως συνηθίζεται να αναφέρεται τελευταία) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Novo Nordisk Hellas. Επενδύουμε διαρκώς στην κοινωνία, δημιουργώντας προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γενικό πληθυσμό της χώρας σχετικά με τις νόσους του σακχαρώδη διαβήτη, της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας, των αναπτυξιακών διαταραχών και του καρδιαγγειακού νοσήματος.

Αναπτύσσουμε προγράμματα υποστήριξης ασθενών για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε, υποστηρίζουμε ενεργά και διαρκώς τις δράσεις των ομοσπονδιών, ενώσεων και συλλόγων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκίας και αιμορροφιλία ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες Υγείας, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους εταίρους ώστε να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την πιο έγκαιρη διάγνωση καθώς και να διευρύνουμε την πρόσβαση στην περίθαλψη.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2009 υλοποιούμε το πρόγραμμα Run to Change Diabetes με παραπάνω από 8000 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, έως και σήμερα, προάγοντας τη σημασία της άσκησης στη καλή ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη.

novorunning teamkatoapodiaviti

Συνέντευξη Μ. Καραγεώργου Novo Nordisk

Εντός του 2021 εγκαινιάσαμε τον ιστότοπο www.diabetestalks.gr με άρθρα και ιστορίες ασθενών και επαγγελματιών υγείας για τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αντίστοιχα στο τέλος του 2020 βγήκε live ο ιστότοπος www.mintoxeisvaros.gr για τη νόσο της παχυσαρκίας. Με τους 2 ενημερωτικούς ιστοτόπους καθώς και τη διαρκή ενημέρωση τους, σκοπεύουμε να προσφέρουμε τόσο στους ασθενείς, όσο και στο γενικό πληθυσμό της Ελλάδας & της Κύπρου, σφαιρική ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία.

varoskatoapoteletaiafotorgrafiapaxysarkai

Συνέντευξη Μ. Καραγεώργου

Κλείνοντας, θα ήθελα να παροτρύνω του κοινό του News4Health, να παραμείνει συντονισμένο στους τηλεοπτικούς του δέκτες (και όχι μόνο) τον Οκτώβριο, καθώς έρχεται η νέα εκστρατεία της Novo Nordisk Hellas για τη νόσο της Παχυσαρκίας.

Δίνουμε μαζί τη μάχη για να αλλάξουμε την Παχυσαρκία στην Ελλάδα…



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3uC3exK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη