-->

Παγώνη για κορονοϊό: «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς, πολύ σύντομα 10.000 τα κρούσματα»

eurokinissi

Δραματικοί τόνοι από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια της περιγραφής για την κατάσταση στα νοσοκομεία και την πορεία της πανδημίας, την ώρα που συνεχίζεται η ραγδαία διασπορά του κορονοϊού.

«Είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, μια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».

«Για ποια Χριστούγεννα μιλάμε; Ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο. Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε η κυρία Παγώνη για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε τουλάχιστον 80%, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε η κυρία Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ανέφερε ότι «είναι τραγικές οι στιγμές από το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό. Ξέρεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί», τόνισε.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη. Είναι τόσο πιεστική η κατάσταση, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν φτάσει στο σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα, άρα δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

«Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα περιστατικά COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45, ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις όπως παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Υπάρχουν και τα non COVID βαριά περιστατικά», κατέληξε η κα Παγώνη.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BZaNQR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->