Βάσεις 2022: Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η ανακοίνωσή τους

Βάσεις 2022: Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η ανακοίνωσή τους

Τη συζήτηση για ανακοινώσεις νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο είχε ανοίξει η θέσπιση του διπλού μηχανογραφικού τον περασμένο Φεβρουάριο

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται το σενάριο να μεταφέρει τις ανακοινώσεις για τι βάσεις φέτος νωρίτερα από ποτέ - και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η πρώτη συμπλήρωση μηχανογραφικού - μέσα στον Ιούλιο - θα περιορίζει τις επιλογές του υποψηφίου σε 15 με 20 ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο το οποίο έχει επιλέξει, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμπληρώνει το δεύτερο μηχανογραφικό χωρίς περιορισμό στις επιλογές, διεκδικώντας τις κενές θέσεις, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως υπάρχουν κενές θέσεις και πως εκείνος πληρεί το κριτήριο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Εφόσον ισχύσει το σενάριο του διπλού μηχανογραφικού, τα αποτελέσματα του πρώτου θα πρέπει να ανακοινωθούν περί τα μέσα Αυγούστου και του δεύτερου στα τέλη Αυγούστου, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση εντέλει στην εγγραφή των πρωτοετών.



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/30GPsim
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη