Κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη: «Ζυγίζει 500 κιλά, φανταστείτε να πέφτει πάνω σε 20 παιδιά» (βίντεο)

Κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη: «Ζυγίζει 500 κιλά, φανταστείτε να πέφτει πάνω σε 20 παιδιά» (βίντεο)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη, όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οροφή αίθουσας κατέρρευσε και πλάκωσε τα θρανία της τάξης. «Αυτό έχει βάρος περίπου 500 κιλά με ένα τόνο, εξηγήσεις, γιατί πήγαν να χαθούν ζωές» ζητάει πατέρας μαθητής.

Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και οι 19 μαθητές της ΣΤ' τάξης σώθηκαν από καθαρή τύχη και κυρίως από την παρατηρητικότητα της δασκάλας τους η οποία έβγαλε τους μαθητές από την αίθουσα λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή.

Το μεσημέρι, οι γονείς των μαθητών μόλις έμαθαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν σοκαρισμένοι να δουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τους έσωσε η δασκάλα

Οι 19 μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού μπήκαν το πρωί στην αίθουσα, μέχρι να πάνε εκδρομή. Η δασκάλα τους ήταν εκείνη που μπήκε σε σκέψεις όταν είδε μια μεγάλη ρωγμή στο ταβάνι και ζήτησε από τα παιδιά να βγουν έξω, 5 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Με το που βγήκαν τα παιδιά και η δασκάλα τους από την αίθουσα, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρο το σχολείο. Ήταν o ήχος από την πτώση της ψευδοροφής που καταπλάκωσε τα πάντα.

Η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα από ιδιωτικό συνεργείο, που έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στη διεύθυνση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Οργή & ανακούφιση

Για τους περισσότερους γονείς και μόνο η σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν τα παιδιά παρέμεναν στην τάξη, ήταν αρκετή το μεσημέρι για να μετατρέψει την ανακούφιση, επειδή δεν τραυματίστηκε κανένας μαθητής, σε οργή για την κακοτεχνία.

Εισαγγελική παρέμβαση

Το περιστατικό που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως που παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Με παραγγελία της ζητά να εντοπιστούν και οι κατασκευαστές.

Μέχρι τότε όλοι οι μαθητές του σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

«Πήγαν να χαθούν ζωές, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις»

«Έγινε εντελώς ξαφνικά. Ήμασταν χαρούμενοι που έγινε αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ήταν σοκ. Ο Σύλλογος Κηδεμόνων πίεσε να γίνει αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση για αυτό το σχολείο», δήλωσε ο Νίκος Κρίγκας, πατέρας μαθητή.

«Αυτό έχει βάρος περίπου 500 κιλά με ένα τόνο. Φανταστείτε αυτό το βάρος να πέφτει πάνω σε 20 παιδιά… Είναι λάθος η μελέτη που έγινε. Ο κοινός νους λέει ότι αυτό έπρεπε να είναι αγκυροβολημένο στο ταβάνι για να μην πέσει και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, γιατί πήγαν να χαθούν ζωές», πρόσθεσε.

Το σχολείο είναι κλειστό, ενώ από Δευτέρα όλες τις τάξεις θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GQdacx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη