Ώρα... τρίτης δόσης για τους άνω των 18, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο

eurokinissi

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τα άτομα άνω των 18 ετών.

Προϋπόθεση για την χορήγηση τρίτης δόσης είναι να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer.

Για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer, ενώ τις επόμενες ημέρες η τρίτη δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 400.000 πολίτες με την τρίτη δόση, καθώς η χορήγησή της ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρίου σε ομάδες όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και ακολούθησαν άτομα που διαβιούν σε δομές, άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και οι υγειονομικοί.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι έχουν εμβολιαστεί με τρεις δόσεις έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δύο δόσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EM5R3F
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη