Ποια είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία ανεμβολίαστων, 600.000 «βόμβες» στα θεμέλια του ΕΣΥ

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία ανεμβολίαστων, 600.000 «βόμβες» στα θεμέλια του ΕΣΥ

Μία ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ΕΣΥ: Κάπως έτσι λειτουργούν οι περίπου 600.000 ανεμβολίαστοι πολίτες στη χώρα μας, άνω των 60 ετών.

Κάθε ένας από αυτούς είναι εν δυνάμει ασθενής που πιθανότατα θα αναπτύξει σοβαρές επιπλοκές στην περίπτωση που μολυνθεί  από τον πανδημικό ιό, δοκιμάζοντας τις αντοχές των ούτως ή άλλως κουρασμένων υγειονομικών. Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προειδοποιεί σε κάθε ευκαιρία ότι οι δυνατότητες και οι πόροι των νοσοκομείων δεν είναι ανεξάντλητοι. όπως φάνηκε κατά την εξέλιξη του δεύτερου και του τρίτου πανδημικού κύματος, όταν τα νοσηλευτικά ιδρύματα έφτασαν στα όριά τους.

Όμως, παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων φαίνεται πως μία μικρή μερίδα του πληθυσμού συνεχίζει να κωφεύει, δυναμιτίζοντας τις προσπάθειες οχύρωσης της χώρας. Η γραμμή εμβολιασμού είναι επίπεδη, στρώνοντας το χαλί για να υψωθεί απειλητικά η πανδημική καμπύλη τα κρούσματα να ξεφεύγουν τα τελευταία 24ωρα.

Έως και σήμερα, το 25% άνω των 80 ετών δεν έχει εμβολιαστεί. Σε απόλυτους αριθμούς μιλάμε για 193.000 πολίτες. Στις ηλικίες 70-79 ετών η εμβολιαστική κάλυψη είναι μεγαλύτερη αγγίζοντας το 83%. Το ποσοστό πέφτει στο 80,9% στις ηλικίες 60-69 με αποτελέσματα συνολικά 600.000 άτομα άνω των 60 να γυρνούν τη πλάτη στον εμβολιασμό.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3bIrp4F
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη