Ένα φτωχόπαιδό από το Μπρούκλιν και πρώην αστυνομικός ο νέος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ένα φτωχόπαιδό από το Μπρούκλιν και πρώην αστυνομικός ο νέος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ένα φτωχόπαιδο από το Μπρούκλιν που στα 15 του έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, και μετά κατετάγη στην αστυνομία της πόλης  είναι ο νέος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης

«Πρώην αστυνομικός και έπειτα ένθερμος ακτιβιστής κατά του ρατσισμού, ο 61χρονος Ερικ Ανταμς εξελέγη δήμαρχος της Νέας Υόρκης –είναι μόλις ο δεύτερος Αφροαμερικανός που καταλαμβάνει ένα αξίωμα από το οποίο πέρασαν στον πρόσφατο παρελθόν κεντρικές φιγούρες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, όπως ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αλλά και ο απερχόμενος, επί οκταετία δήμαρχος, Μπιλ ντε Μπλάζιο.» αναφέρουν σε σχετικό δημοσιεύμα τους οι New York Times 

Ο πρώτος αφροαμερικανός δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης ήταν ο Ντέιβιντ Ντίνκινς (1990-93), προτού αναλάβει ο Τζουλιάνι, ο οποίος μεταμόρφωσε κυρίως το Μανχάταν. Φυσικά, ο Ανταμς είναι Δημοκρατικός και σε μια πόλη κατ' εξοχήν «μπλε» θριάμβευσε με ευκολία· ο 67χρονος αντίπαλός του, ο Κέρτις Σλίγουα, κατέβηκε με το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και πήρε μόλις 28,2%. Το κόμμα δεν παίζει ρόλο. Σε αυτές τις κάλπες τo χρώμα έπαιξε έναν ρόλο. Οπως αναφέρουν οι New York Times, στις ίδιες εκλογές ο 48ετής αφροαμερικανός δικηγόρος Αλβιν Μπραγκ αναδείχθηκε εισαγγελέας του Μανχάταν –εδώ είναι μια πρώτη για Αφροαμερικανό που αναλαμβάνει αυτό το χαρτοφυλάκιο, κληρονομώντας μάλιστα την έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ.

{https://twitter.com/natalexisw/status/1455706168328966146}

Ο Ανταμς, βετεράνος του NYPD, δέχθηκε βροχή από χειροκροτήματα όταν δεσμεύθηκε και πάλι να είναι αμείλικτος απέναντι στην εγκληματικότητα, η οποία αυξήθηκε το 2020. «Δεν θα μιλάμε απλώς για ασφάλεια, θα έχουμε ασφάλεια», τόνισε. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Στην πανηγυρική ομιλία του σε ξενοδοχείο του Μπρούκλιν, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο Ανταμς είπε ότι «απόψε πραγματοποίησα το όνειρό μου και με όλη μου την καρδιά θα άρω τα εμπόδια που δεν σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε τα δικά σας».

Την Πρωτοχρονιά του 2022, ο Ανταμς θα παραλάβει μια πόλη παραδοσιακά «αριστερή», αλλά με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, οι οποίες μάλιστα οξύνθηκαν από τη φονική επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού. «Ηταν καιρός. Οι εργαζόμενοι θα έχουν από εδώ και πέρα φωνή», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Τζάκουαν Ρίβερς, φίλος του νέου δημάρχου. Η νίκη αυτή αποτελεί αποκορύφωμα της πορείας του Ανταμς, ο οποίος προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και το Κουίνς. Σε ηλικία 15 ετών χτυπήθηκε από αστυνομικούς, όταν συνελήφθη για παραβίαση ιδιωτικής περιουσίας. Αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να ενταχθεί στην αστυνομία, κάτι που έπραξε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Επειτα από 22 χρόνια υπηρεσίας, πήρε σύνταξη. Το 1995 ίδρυσε μια οργάνωση για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην αστυνομία, την «100 Blacks in Law Enforcement Who Care». Το 2003 έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στη Γερουσία της Νέας Υόρκης και δέκα χρόνια αργότερα εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρούκλιν, μια θέση που αποτέλεσε εφαλτήριο για την εκλογή του στη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

{https://twitter.com/ABCPolitics/status/1455720598601142273}

Με δάκρυα στα μάτια, αφού ψήφισε στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, ο Ανταμς εκτίμησε ότι αυτές οι εκλογές για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης αποτελούν μια κοινωνική ρεβάνς για «το μικρό αγόρι» που ήταν ο ίδιος όταν ήταν νέος και κατά συνέπεια για την εργατική τάξη της πόλης. «Είναι ιστορικό!», εκτίμησε ο Αντονι Ουίλιαμσον, ένας 58χρονος εργάτης, αφού ψήφισε τον Ανταμς. «Είναι υπέροχο, δείχνει ότι έχουμε όλοι την ευκαιρία να πετύχουμε στη Νέα Υόρκη και τις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματός μας». Ως τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας του εμφανιζόταν ως ο υπέρμαχος της μεσαίας και της εργατικής τάξης, αλλά και ως ένας άνθρωπος που έχει στενές σχέσεις με τους επιχειρηματικούς κύκλους του Μανχάταν, παγκόσμιου οικονομικού πνεύμονα. Ο διάδοχος του αντιδημοφιλούς τελευταία Μπιλ ντε Μπλάζιο θα κληθεί να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο δημοτικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ: 98,7 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2021-2022.

Ο Ανταμς θα είναι επίσης επικεφαλής της μεγαλύτερης αστυνομικής δύναμης της χώρας, καθώς 36.000 άνθρωποι εργάζονται στην αστυνομία της πόλης της Νέας Υόρκης. Θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο Σώμα, χωρίς να έρθει σε αντιπαράθεση με το φημισμένο NYPD, στο οποίο και ο ίδιος ανήκε, και το ισχυρό συνδικάτο του. Εξάλλου ο Ανταμς θα πρέπει να διαχειριστεί την επιστροφή στην κανονικότητα στα σχολεία, τα καταστήματα και τα γραφεία μετά την πανδημία Covid-19, σε μια πόλη που κατέγραψε 34.000 νεκρούς από κορονοϊό.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3q2JV04
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη