-->

Μαρουσάκης: Σήμερα το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα, ποιες περιοχές θα “χτυπηθούν” πρώτες

Μαρουσάκης: Σήμερα το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα, ποιες περιοχές θα

Άστατος ο καιρός των επόμενων ημερών με «έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Με σκαμπανεβάσματα που θα είναι έντονα θα κυλίσει ο καιρός όλη την εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καθώς, όπως είπε «στο τελευταίο δεκαήμερο ο Νοέμβριος θα προσπαθήσει να βγάλει τα «σπασμένα» των πρώτων 20 ημερών».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι βροχές που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν στα ανατολικά.

Όπως εξήγησε η αλλαγή του καιρού οφείλεται σε ένα οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία που θα αρχίσει να κινείται προς τα ανατολικά την ώρα που το «ατμοσφαιρικό βουνό» από την περιοχή των Βαλκανίων αρχίζει να καταρρέει.

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας περνάει σήμερα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και από αύριο απασχολήσει τις περιοχές της ανατολικής χώρας ενώ «μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά προς τα ανατολικά

Πρόκειται για καθαρά φθινοπωρινό καιρό, είπε ο κ. Μαρουσάκης εξηγώντας ότι μέχρι και την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται ίσως και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή μια ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα ώστε να υποχωρήσει η θερμοκρασία.

«Με λίγα λόγια θα έχουμε έντονα καιρικά σκαμπανεβάσματα και γι' αυτό απαιτείται προσοχή στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο» κατέληξε για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επιστρέψουν και θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη προς την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί για να μας τα ξαναχαλάσει προς το τέλος της εβδομάδας.

«Αναμένουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά στα ανατολικά, ένας πλέον καθαρά φθινοπωρινός καιρός μιας και έχει αρχίσει και καταρρέει αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό προς τα βόρια Βαλκάνια.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος να κινηθούν αυτά τα κύματα κακοκαιρίας προς την περιοχή μας» εξηγεί ο μετεωρολόγος σημειώνοντας παράλληλα ότι από την Πέμπτη θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας λόγω των βοριάδων.from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/32niO6i
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->