Νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια: «Ξεκαθάρισε» η εικόνα για τους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

INTIME

Η απόφαση με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και περιλαμβάνουν περιορισμούς για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε εστίαση και καταστήματα λιανικής. Ωστόσο στην απόφαση περιγράφεται τι νοείται κλείστός και τι ανοιχτός χώρος.

Ως ανοικτός υπαίθριος χώρος για τις δραστηριότητες του παρόντος σημείου ορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου που στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο (2) πλευρές.

Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών (1,3) από το δάπεδο του χώρου. Πλευρά του ανοικτού υπαίθριου χώρου δεν θεωρείται η οροφή του, εφόσον υπάρχει. Οι κανόνες των ανοικτών υπαίθριων χώρων εφαρμόζονται και για τους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές.

Μέτρα στην εστίαση

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους. Το μέτρο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε χώρους λατρείας

  • Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όπως κομμωτήρια θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test

  • Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία

  • Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BSCyuv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη