-->

Οικονόμου: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να σχετίζεται με την πληρότητα των αντισωμάτων» (βίντεο)

(Φωτ.: Intime)

Στα νέα μέτρα για την αναχαίτιση του νέου κύματος κορονοϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τοποθετήθηκε και για το θέμα που έχει προκύψει με τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με τα νέα μέτρα και συγκεκριμένα για τους ελέγχους στις εκκλησίες. Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι ρεαλιστικά για να εφαρμοστούν/

Παρατήρησε δε ότι δεν ισχύει αυτό που διαδίδεται ότι δεν εφαρμόζονται καθόλου τα μέτρα στις εκκλησίες αφού προβλέπονται και τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και ανήκουν στο προσωπικό των ναών, αλλά και μέτρα για τους πιστούς με τη χρήση προστατευτικής μάσκας. Πρόσθεσε δε ότι η Εκκλησία δεν αντιμετωπίζει την πανδημία ψηφοθηρικά και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό το απέδειξε κλείνοντας τις εκκλησίες όταν έπρεπε για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχεύουν κυρίως σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός να προστατέψουν τους πάντες από τον κορονοϊό και αφετέρου να ασκηθεί μια έμμεση πίεση προς τους ανεμβολίαστους προκειμένου να εμβολιαστούν.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά τη συμπλήρωση 6 μηνών από την δεύτερη δόση, είπε ότι η προσωπική του θέση είναι πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να σχετίζεται με την πληρότητα των αντισωμάτων και συμπλήρωσε ότι αυτά αποδεδειγμένα εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά αυτοί που θα κάνουν τις προτάσεις είναι όπως πάντα οι ειδικοί επιστήμονες, σημείωσε.

Ο κ. Οικονόμου ήταν κατηγορηματικός για τα σενάρια lockdown, λέγοντας ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η εικόνα και ήδη έχουν πυκνώσει κατά πολύ τα δρομολόγια.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GPZcaz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->