Θέμα χρόνου τα SMS στους ανεμβολίαστους: Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Θέμα χρόνου τα SMS στους ανεμβολίαστους: Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Προ των πυλών τα ενημερωτικά SMS σε μη εμβολιασμένους πολίτες, στο πλαίσιο της εκστρατείας πειθούς για αύξηση των εμβολιασμών. Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα SMS στους ανεμβολίαστους είναι προ των πυλών, όπως επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ενώ έκανε ειδική μνεία στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός σχετικά με τα sms που θα σταλούν στους ανεμβολίαστους, εκκρεμεί μόνο η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας ώστε να ξεκινήσει η αποστολή τους.

Τα γραπτά μηνύματα θα αφορούν περίπου 400.000 άτομα από τα 2,5 εκατομμύρια που είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης και θα απευθύνονται σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο προτεινόμενο ραντεβού εμβολιασμού τους.

«Πρόκειται για μια υπενθύμιση, μια υπόμνηση» ξεκαθάρισε, ενώ πρόσθεσε πως τα SMS είναι ένα από τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν στη νέα εκστρατεία πειθούς της μεγάλης «δεξαμενής» των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας.

Χωρίς ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Παράλληλα, αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης», προς το παρόν, ενώ «θα τοποθετηθεί και η επιστημονική κοινότητα».

Πάντως, ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί η κυβέρνηση θα επαναπροσαρμόσει τη θέση της αν και το σημαντικό είναι «να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης».
«Το 90% όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, είναι καταλυτικό αυτό. Αυτοί που είναι απόλυτα αρνητικοί είναι πολύ μικρό το ποσοστό» τόνισε.

Πορεία εμβολιασμών

«Μέσα σε τρεις μέρες 60.000 έσπευσαν να κάνουν την α' δόση» είπε στην πρωινή εκπομπή του Open και συνέχισε ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη υπήρξε μεγάλη κινητικότητα για το εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού αφού σύμφωνα με τον ίδιο την Τετάρτη είχαμε 27.000 ραντεβού ενώ συνολικά το τριήμερο 60.000.

«Μέσα στις δράσεις των επομένων ημερών θα είναι και η αποστολή μηνυμάτων. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο υγείας», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Για όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση σημείωσε πως έλαβαν ένα SMS για προτεινόμενο ραντεβού. Τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν σε 400.000 άτομα.

«Θα γίνει υπόμνηση στον κόσμο. Είναι μία απλή υπόμνηση γίνεται παντού στον κόσμο, είναι στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο, Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού να κάνουν την αναμνηστική δόση όλοι άνω των 18 ετών. Ο κ. Γεωργαντάς τέλος διευκρίνισε πως η δεύτερη δόση με το μονοδοσικό Johnson & Johnson θα πρέπει να γίνει μετά από δύο μήνες, όχι εξάμηνο όπως ισχύει με τα υπόλοιπα εγκεκριμένα εμβόλια στη χώρα μας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3bFyZx7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη