Φεύγει από Ελλάδα η Ολλανδή δημοσιογράφος, «δέχθηκα πέτρα στο κεφάλι» λέει η Μπέουχελ

(Φωτ.: Intime)

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση με πέτρα στο κεφάλι μετά το επεισόδιο στη συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φεύγει από την Ελλάδα.

«Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ φεύγει από την Ελλάδα μετά από απειλές - "Δεν είναι ασφαλές να βγαίνετε στους δρόμους μόνοι σας"». Με αυτόν τον τίλο ρεπορτάζ ολλανδικού μέσου κάνει γνωστό ότι η Μπέουχελ αναχωρεί από την Ελλάδα επ' αόριστον, καθώς ισχυρίζεται ότι «απειλείται τόσο πολύ» μετά από τα ερωτήματα που έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχετικά με επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, η Ολλανδή δημοσιογράφος δεν ήξερε τι είχε συμβεί, όταν κοίταξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βράδυ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του destentor.nl, πήγε - ντυμένη με το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο της - να πάρει κάτι από το σούπερ μάρκετ.

«Όταν γύρισα σπίτι από το κατάστημα μέσα από ένα σκοτεινό δρόμο, ένας άνδρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με κατηγόρησε για Τούρκο κατάσκοπο και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα έγδαρε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα σπίτι πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν λίγο σοκαριστικό. Υπάρχει επίσης ένα ψηφιακό κάψιμο μαγισσών», ανέφερε η Μπέουχελ στον ολλανδικό ιστότοπο.

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Μπέουχελ υποστηρίζει ότι έχει ενημερωθεί από το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, την πρεσβεία και την Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων να εγκαταλείψει την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν. Όπως λέει, έλαβε σοβαρά αυτή τη συμβουλή. «Δεν μπορώ να βγω στο δρόμο μόνη μου πια, δεν μπορώ να βάλω το κόκκινο καπέλο μου», λέει.

«Σύμβολο το κόκκινο καπέλο»

Στη συνέντευξή που παραχώρησε αναφέρθηκε και στους σημερινούς εορτασμούς για τη 17 Νοέμβρη. Ισχυρίστηκε ότι το κόκκινο καπέλο της «έγινε σύμβολο». «Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) πορεία χίλιοι άνθρωποι θα φορέσουν ένα κόκκινο καπέλο», σημειώνει.

Όπως είπε όμως το βίντεο από τη συνέντευξή Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου είχε και αρνητικές συνέπειες και δεν μπορεί πια να φοράει στο δρόμο το κόκκινο καπέλο της «Φοράω αυτό το καπέλο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί εκ των προτέρων να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου. Δέχομαι μίσος από την ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη την ημέρα», υποστήριξε.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ακόμη πως για λόγους ασφαλείας η δημοσιογράφος δεν θέλει να ανακοινώσει πότε θα φύγει για την Ολλανδία και γίνεται αναφορά στη σύλληψη της πέρυσι τον Ιούνιο στην Ύδρα, τότε που φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο.

beugel



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30BMhZq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη