Τέλος το κομμωτήριο στο...σπίτι, προσεχώς αλλαγές στην πώληση προϊόντων

Τέλος το κομμωτήριο στο...σπίτι, προσεχώς αλλαγές στην πώληση προϊόντων

Το κομμωτήριο… στο σπίτι  έγινε συνήθεια κατά την διάρκεια της καραντίνας για τον κορονοϊό και η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο «φαινόμενο» αυτό ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές στην πώληση των επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου. 

Πέρα από τις αλλαγές στα σούπερ μάρκετ, προβλέπεται και πως η πώληση επαγγελματικών προϊόντων θα γίνεται πλέον μόνο με επαγγελματική ταυτότητα σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι επισκέψεις στα σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας.

Η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Η πώληση τους θα γίνεται αποκλειστικά από τα κομμωτήρια τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο με την κυβέρνηση να θέλει με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τους επαγγελματίες του χώρου που διαμαρτύρονταν για πλήγμα στην εργασία τους μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα περιοριστεί η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους επαγγελματίες κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος ήταν παρόντες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , κ. Γιώργος Καββαθάς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nerL9P
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη