ΗΠΑ: Κοπέλα που έπεσε θύμα απαγωγής σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης μέσα από το αυτοκίνητο

abc7chicago.com

Μια έφηβη 16 χρονών η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής στις ΗΠΑ, σώθηκε αφού έκανε τη χειρονομία της κακοποίησης, η οποία έχει γίνει γνωστή μέσω του Tik Tok, για να τραβήξει την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή. 

Πιο αναλυτικά, στις 4 Νοεμβρίου, η 16χρονη βρισκόταν μέσα σε όχημα σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας του Κεντάκι και ένας οδηγός μοτοσικλέτας αντιλήφθηκε πως η κοπέλα έκανε με το χέρι της το σήμα (είναι γνωστό στο TikTok) ότι συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία: δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχεια έκλεισε τα υπόλοιπα δάχτυλα πάνω από τον αντίχειρα. 
 
Ο οδηγός της μηχανής ειδοποίησε τους αστυνομικούς λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η έφηβη φαινόταν βαθιά προβληματισμένη».
 
Άμεσα, αστυνομικοί έστησαν μπλόκο ενώ ο οδηγός επιχειρούσε να βγει από τη λεωφόρο. Ο 61χρονος οδηγός, Τζέιμς Μπρικ, συνελήφθη. Είχε απαγάγει την κοπέλα από το σπίτι της στη Νότια Καρολάινα και την πήγαινε στο Οχάιο. Η έφηβη βρίσκεται ξανά μαζί με την οικογένειά της. 
 
Η χειρονομία για την ενδοοικογενειακή βοήθεια δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Γυναικών του Καναδά με στόχο οι γυναίκες να καλούν διακριτικά σε βοήθεια χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τους κακοποιητές τους, οι οποίοι πολύ συχνά βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εκείνες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3wnRoYI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη