Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

Μητσοτάκης: Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

«Η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά κι ενώ ταυτόχρονα η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Θα ζητήσω και πάλι απ' αυτούς που το σκέφτονται να εμβολιαστούν για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες που θα μπορούσαμε να προλάβουμε και να μειωθεί η πίεση από νοσοκομεία και να ξεφύγουμε επιτέλους από τη περιπέτεια αυτή. Ετσι θα χτίσουμε τελικά ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας με στόχο να μη νοσούν οι πολίτες και να προλαβαίνουν τον κίνδυνο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν επανέλαβε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν με τον εμβολιασμό τους ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους. Να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της τρίτης δόσης. Γιατί γνωρίζουμε πια ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το 6μηνο να παρουσιάζει ρωγμές. Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη δόση που θα ανοίξει για τον πληθυσμό από την Παρασκευή. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε να κάνει τη τρίτη δόση το συντομότερο όποιος έχει συμπληρώσει 6μηνο», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nQBBhn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη