Τρομάζουν ρεκόρ κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ, χαραμάδα ελπίδας από την αύξηση των ραντεβού για εμβόλια

EUROKINISSI

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα από τα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία έχουν αρχίσει και πιέζονται σημαντικά. Αύξηση 185% στον εμβολιασμό ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται και το ΕΣΥ πιέζεται. Η Βόρεια Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια της ενώ η Θεσσαλία και η Πάτρα βρίσκονται στο κόκκινο. Παράλληλα εφιαλτική είναι η πρόβλεψη με 9.000 κρούσματα ημερησίως μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η κατάσταση και στην Αττική χειροτερεύει καθώς μόνο σήμερα μέτρησε 1.455 κρούσματα από τα 7.335 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ 1.298 μετράει η Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα Κοζάνη (245) Αχαΐα (242), Λάρισα (416) και Μαγνησία (253), συνεχίζουν τα τριψήφια νούμερα με την κατάσταση να γίνεται συνεχώς χειρότερη.

Χαραμάδα ελπίδας η ραγδαία αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου που ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτες είναι οι εντατικές σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όλες οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ η εφημερία απόψε στο «Παπανικολάου» ξεκίνησε με μηδέν κλίνες. 

Μάλιστα, μέχρι τις 6 το απόγευμα έγιναν περίπου 25 εισαγωγές. Όπως αναφέρουν οι γιατροί 4 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ 8 ακόμη περιμένουν να διασωληνωθούν.

Παράλληλα, ανοίγουν ακόμη 9 εντατικές με γιατρούς από την Αθήνα. Σύμφωνα με τους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν το 100% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται με κορονοϊό 8 παιδιά και 3 έγκυες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον φετινό Οκτώβρη, οι ασθενείς με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο ήταν διπλάσιοι σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Εφιαλτική πρόβλεψη με 9.000 κρούσματα τα Χριστούγεννα

Ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης, σημείωσε ότι είμαστε σε μία αυξητική πορεία και ότι αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. «Είμαστε σε μία αυξητική πορεία, ξεπεράσαμε τα 6.000 κρούσματα και αυτή τη βδομάδα θα συνεχίσουν να ανεβαίνoυν, γιατί τα μέτρα προφανέστατα δεν έχουν ακόμα επίδραση», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν. Παράλληλα, εκτιμάει ότι θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα μέτρα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα λειτουργήσουν σαν φρένο, δεν θα σταματήσουν όμως ολοκληρωτικά την πανδημία. «Τα μέτρα δεν θα ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας άμεσα, θα χρειαστεί χρόνος γι' αυτό. Πρέπει να κάνεις κάτι πολύ δραστικό όταν έχεις τέτοια διασπορά στην κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά

Ο ρυθμός εμβολιασμού σε συνδυασμό με τον ρυθμό της φυσικής ανοσίας λόγω νόσησης θα φέρει την πολυπόθητη αποκλιμάκωση γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι στα Χριστούγεννα θα υπάρχει πτωτική πορεία, με τις τιμές να φτάνουν τα 5.000 κρούσματα, το οποίο τότε η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα πρέπει να κρίνουν πως θα διαχειριστούν.

Αττικό νοσοκομείο: Εμπόλεμη ζώνη η εφημερία, γέμισαν ράντζα και τα Επείγοντα

Κι ενώ έως το μεσημέρι είχαν γεμίσει ράντζα οι κλινικές (82 τον αριθμό) το απόγευμα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που εξασφάλισε το Dnews και η Ειρήνη Μιλή, γέμισαν ράντζα και τα «Επείγοντα».

Τα φορεία έξω από το Χειρουργικό σχηματίζουν ουρά, ενώ στη διαλογή συνωθούνται δεκάδες άτομα, πολλά εκ των οποίων νοσούν από κορονοϊό και περιμένουν να εξεταστούν για να απευθυνθούν στις εξειδικευμένες  μονάδες καθώς το «Αττικό» είναι νοσοκομείο  αναφοράς Covid 19. 

Η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με τους επιτελείς και το προσωπικό να εκλιπαρούν τους οικείους των ασθενών να φύγουν από τους εσωτερικούς χώρους λόγω των ακατάλληλων και επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών.

nos3

nos2

nos4

nos5

Άσχημη η κατάσταση και στον Βόλο

«Το νοσοκομείο "έχει τελειώσει", δεν αντέχει άλλο και κάποιοι πρέπει να το πουν. Έχει κλατάρει το νοσοκομείο» σημείωσε ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαφτούρας, που με τρεμάμενη φωνή παραδέχεται την δραματικη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το νοσοκομείο.

«Η κατάσταση είναι δραματική είναι μια μαύρη μέρα χθες είχαμε 5 θανάτους. Είμαστε σε ένα πόλεμο χωρίς στρατιώτες και πυρομαχικά . Ένας γιατρός για 150 ασθενείς» πρόσθεσε.

Ακόμη και η ροή του οξυγόνου του νοσοκομείο καταρρέει από την πίεση. Συνολικά στη Θεσσαλία νοσηλεύονται 450 ασθενείς.

Στα όρια της και η Πάτρα

Στα όρια τους και τα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας με 400 ασθενείς σε κλίνες και μονάδες. Στην Πάτρα οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Έσπασε για πρώτη φόρα το «φράγμα» των 7.000 κρουσμάτων

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.335, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 792.239
(ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.542 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.361 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (58.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.356 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 407 (ημερήσια μεταβολή +5.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 360 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GYj63n
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη