-->

Πώς δημιουργήθηκε η περίφημη πίτσα Μαργαρίτα, η δημοφιλέστερη στον κόσμο

pixabay

Αυτή είναι η ιστορία της δημιουργίας της «πίτσα Μαργαρίτα» της δημοφιλέστερης πίτσα παγκοσμίως.

Η πίτσα Μαργαρίτα δημιουργείται το 1889, σε μια πιτσαρία της Νάπολι. Η επιχείρηση της Μαρία και του Ραφαέλε Εσποζίτο, είναι μια από τις παλαιότερες πιτσαρίες του κόσμου και βρίσκεται ακόμα και σήμερα στη θέση.

Το 1889 οι βασιλείς της Σαβοΐας, βρέθηκαν στη Νάπολι. Ο θρύλος θέλει τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, κουρασμένη από τη Μαργαρίτα, κουρασμένη από την γκουρμέ γαλλική κουζίνα του παλατιού, ζήτησε να δοκιμάσει «την περίφημη ναπολιτάνικη πίτσα».

Έτσι, ένας υπάλληλος του παλατιού καλεί τον Ραφαέλε Εσποζίτο να φέρει τις κλασικές του πίτες. Ο σεφ φτιάχνει τρία είδη πίτσας. Η πρώτη ήταν «λευκή», με ελαιόλαδο, τυρί και βασιλικό, η δεύτερη με cecenielle (είδος σαρδέλας) και η τρίτη με μοτσαρέλα και ντομάτα. Αυτή που διάλεξε η βασίλισσα και της έφερε στο μυαλό τα χρώματα της σημαίας της Σαβοΐας πέρασε στην ιστορία με το όνομά της φτιαγμένη με τρία πολύ απλά υλικά : μοτσαρέλα, βασιλικό και κόκκινη ντομάτα. 

Άλλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πίτσα ήταν γνωστή στη Νάπολη πριν από το 1889. Ονομάστηκε «Μαργαρίτα» λόγω της διάταξης της σε σχήμα μαργαρίτας.  Όποια και αν είναι η αλήθεια, ο σεφ Ραφαέλε Εσποζίτο ξεκίνησε μια μακρόχρονη παράδοση της ναπολιτάνικης γαστρονομίας.

Η πίτσα «Μαργαρίτα» του 21ου αιώνα που βγαίνει από το φούρνο του «Brandi» εξακολουθεί να είναι εξαιρετική, ζουμερή, λαχταριστή, χρησιμοποιώντας τις πιο φρέσκες ντομάτες, μοτσαρέλα, βασιλικό από τα χωριά του Βεζούβιου και το καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δοκιμάζεις την πιο διάσημη πίτσα του κόσμου μία συνταγή 130 ετών, στο σημείο όπου γεννήθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα στο Culinary Backstreets.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕfrom Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DhLGdP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->