-->

Μαρουσάκης για καιρό: Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα, δυνατοί άνεμοι και βροχοπτώσεις

INTIME

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα θα επικρατήσουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά επικρατεί καθαρά φθινοπωρινός καιρός ενώ πιο ανατολικά παίρνουμε μια έντονη δόση από χειμώνα με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια.

Όπως υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αυτό συμβαίνει γιατί από την μία το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο στέλνει κύματα βροχοπτώσεων και στη χώρα μας ενώ από την άλλη οι υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, τα λεγόμενα «ατμοσφαιρικά βουνά» δεν αφήνουν αυτές τις βροχοπτώσεις να κινηθούν πιο ανατολικά.

«Έχουμε και κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τα Βόρεια Βαλκάνια που ευθύνονται για το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του καιρού είναι και οι δυνατοί άνεμοι αλλά οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κοπάσουν από το απόγευμα και μετά» επισημαίνει.

Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

«Για σήμερα Τετάρτη στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα συναντήσουμε έναν γενικά άστατο καιρό, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα έχουμε επίσης κάποιες τοπικές βροχές χωρίς όμως ιδιαίτερες εντάσεις» δηλώνει.

«Χαμηλές τιμές σημειώνονται στις θερμοκρασίες ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια» υπογράμμισε.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open έχει η εξέλιξη του καιρού καθώς την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι το ίδιο ενώ την Παρασκευή οι βροχές θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά αλλά από το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.

«Θα πάμε σε πιο συμβατές για την εποχή καιρικές συνθήκες» εξηγεί κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Cjqbbf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->