Διπλωματικές πηγές απαντούν στις νέες τουρκικές προκλήσεις: «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»

Διπλωματικές πηγές απαντούν στις νέες τουρκικές προκλήσεις: «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»

Πληρωμένη απάντηση στην εμπρηστική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας από διπλωματικές πηγές που κάνουν λόγο για «ευρέως γνωστές παράνομες ενέργεις εκ μέρους της Τουρκίας

«Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή», λένε διπλωματικές πηγές απαντώντας στην προκλητικ΄ή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού» .

«Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές».

«Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν», καταλήγουν.

«Καλούμε την Ελλάδα σε διάλογο»

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια εμπρηστική του ανακοίνωση τόνιζε ότι η Ελλάδα είναι «ανήμπορη να χωνέψει το βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στο εγγύς περιβάλλον της, η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αλλά είναι μάταιες οι προσπάθειές της.

Καλούμε την Ελλάδα, που από τη μια μιλάει για διάλογο κι από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, να λειτουργήσει με κοινή λογική και ειλικρίνεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CJF4Uw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη