Edupass.gov.gr: Αύριο με σχολική κάρτα στα σχολεία οι μαθητές

(Φωτ.: Intime)

Γονείς και μαθητές δεν πρέπει να ξεχαστούν σήμερα όσον αφορά την υποχρέωση που έχουν για το πρώτο self test αυτής της εβδομάδας.

Από την προηγούμενη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, η σχολική κάρτα για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων υποβάλλεται πλέον στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Με δεδομένο ότι παραμένει η οδηγία για δύο self test εβδομαδιαίως στους μαθητές, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, όσοι λαμβάνουν μέρος στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές, οφείλουν από σήμερα, 24 ώρες πριν την παρουσία τους στην εκπαιδευτική μονάδα, να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό και να το παραδώσουν το πρωί της Τρίτης στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι με το edupass.gov.gr o/η διευθυντής/ντρια, της σχολικής μονάδας μπορεί να επιβεβαιώνει ότι εντός του σχολείου βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση edupass;

Α) οι μαθητές/τριες δημόσιων σχολικών μονάδων (υποβάλλεται από γονέα/κηδεμόνα),

Β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

Γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής (επισκέπτες), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Πρέπει να εκτυπώνω την σχολική κάρτα όταν δηλώνω self-test;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου, σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από Διευθυντή/τρια, Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο ΦΕΚ Τεύχος B' 4960/26.10.2021.

Κάθε πότε υποβάλλω δήλωση edupass;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, ή στην περίπτωση που το παιδί σας ή εσείς υποβάλλεστε σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test). Η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο (π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα).



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BPJYyN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη