-->

Λαμία: H πόλη μας κατά κοινή ομολογία διολισθαίνει στην παρακμή

Συντηρητισμός

Δεν είναι απαραιτήτως πρόβλημα να λειτουργεί κανείς συντηρητικά. Να διατηρεί "ασφαλέστατα και ακίνδυνα τα της ηγεμονίας" όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης. Αν κανείς θέλει να διατηρήσει μια εξαιρετικά καλή κατάσταση, τότε δεν πειράζει και πολύ να είναι συντηρητικός. 

Το να κάνει κανείς όμως συντηρητικές επιλογές όταν γύρω του η κοινωνία βυθίζεται στην απόγνωση, τη φτώχεια, την ασθένεια και την υπανάπτυξη, αυτό είναι πρόβλημα. 

Στη Λαμία μας, έχουμε διακηρύξει την "πίστη μας στην ανάπτυξη"  χωρίς να αλλάζουμε τίποτα, χρόνια τώρα. 

Κι έτσι δοκιμάζουμε τις ίδιες "κονσέρβες" -conserver=συντηρώ- παρά το ότι η Πόλη μας κατά κοινή ομολογία διολισθαίνει στην παρακμή.

Κι όπως λέει το σοφό τραγούδι "Το Δίχτυ", δεν είναι καλό να στεκόμαστε ανήμποροι μπροστά στην πρόοδο. Τα δεσμά της υπανάπτυξης έχουν ονόματα βαριά. Δεμένοι χειροπόδαρα δεν προοδεύουμε.

Για την πρόοδο όμως δεν αρκεί η τυφλή επαναστατικότητα. Η πρόοδος απαιτεί σύστημα, οργάνωση, ορμή και τεχνοκρατική επάρκεια. 

Απαιτεί "αρετή και τόλμη".

Το να αναδεύουμε τον χλιαρό χυλό την ώρα που η Πόλη χάνει σε  υποδομές, εισοδήματα, πνευματικότητα, υγεία και επιχειρηματικότητα, είναι μια συντηρητικότητα ανάρμοστη για τις περιστάσεις.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->