Lockdown: Για πρωτη φορα η κυβέρνηση δεν είναι απόλυτη, «θα κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε»

eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε μια μικρή... χαραμάδα για το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξαναγυρίσουμε εκεί».

Μακριά από τις απόλυτες και κάθετα αρνητικές απαντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κρατήσουμε αυτά τα κεκτημένα που με σχεδιασμό, με σώφρονες κινήσεις πετύχαμε μαζί με την κοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα. Να μην ξανακλειστούμε μέσα, να μην ξαναστέλνουμε sms για να κάνουμε δύο ώρες βόλτα, να μην είμαστε στημένοι πίσω από οθόνες υπολογιστών για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα στα σχολεία, να μην ξαναζήσουμε τις σκηνές στο lockdown που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η χώρα να μην ξαναγυρίσει εκεί».

Η δήλωση αυτή απέχει παρασάγγας από τις δηλώσεις -ενίοτε και δεσμεύσεις- των κυβερνητικών στελεχών και παραπέμπει περισσότερο σε εκείνες των περισσότερων επιστημόνων, όπως ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος που μιλώντας για το ενδεχόμενο lockdown δήλωσε «Ποτέ μη λες ποτέ».

«Αποδίδει η πίεση στους ανεμβολίαστους»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος, κυρίως λόγω των ρυθμών του εμβολιασμού των τελευταίων ημερών «Αυξάνονται οι ρυθμοί των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες, κάτι που μπορεί να εκτιμηθεί ως μία αποτελεσματικότητα αυτής της έμμεσης πίεσης που ασκούμε με τα μέτρα, στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Από εκεί που είχαμε 6.000-7.000 ραντεβού την ημέρα, έχουμε πάει στα 30.000-35.000, που είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα και ελπίζω να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στη στήριξη του ΕΣΥ είπε: «Έχουμε και ό,τι απαιτείται προκειμένου να στηρίξουμε το Σύστημα Υγείας με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα και κίνητρα για να έρθουν γιατροί του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ. Εάν δεν αποδώσουν τα κίνητρα, θα πάμε σε επίταξη ιατρικών υπηρεσιών, όπως κάναμε και προηγουμένως».

Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το φάρμακο και θα είμαστε από τους πρώτους που θα έχουμε διαθέσιμα φάρμακα όταν κυκλοφορήσουν για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν» σημείωσε ο κ. Οικονόμου. Επανέλαβε ότι η υποχρεωτικότητα δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις επιλογές. «Σε καμία χώρα δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στον ιδιωτικό τομέα. Τα ποσοστά εμβολιασμού στους χώρους που κατά καιρούς κουβεντιάζουμε είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν να πει κανείς ότι με την υποχρεωτικότητα θα άλλαζα πολύ τα πράγματα. Ιδιαίτερα για την εστίαση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν της σύστασης για εμβολιασμό, υπάρχει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι που προβλέπει συνεχή εργαστηριακό έλεγχο με rapid και μοριακά test» ανέφερε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GSxry6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη