-->

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία, αναμονή ωρών για ένα κρεβάτι σε κλινικές non Covid (βίντεο)

(Φωτ.: Intime)

Η «έκρηξη» του νέου κύματος πανδημίας κορονοϊού δημιουργεί μεγάλα προβλήματα (και) στα νοσοκομεία της Αττικής, ειδικά σε αυτά που εφημερεύουν, καθώς ασθενείς υποχρεούνται να περιμένουν για ώρες ώστε να βρεθεί ένα κρεβάτι ή ακόμη και ένα ράντσο για την περίθαλψή τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της παθολόγου του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γεωργίας Φίλιππα, για όσα συνέβησαν χθες. «Μπήκαμε στην εφημερία, έχοντας το ελάχιστο ποσοστό των 60 διαθέσιμων κρεβατιών. Μέχρι τις 21:00 είχαμε 90 εισαγωγές με αποτέλεσμα 30 άτομα να περιμένουν για ένα ράντσο στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Στην αναμονή υπήρχαν ασθενείς με εμφράγματα, χειρουργημένοι, υπερήλικες», τόνισε η Γιωργία Φιλίππα, μιλώντας στο Mega.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, που εφημερεύει τόσο για Covid όσο και για για non Covid περιστατικά, δείχνει να ασφυκτιά. Η Γ. Λάππα τονίζει πως το νοσοκομείο «Γεννηματάς», ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο που έχει όλες τις ειδικότητες, καλείται να σηκώσει το βάρος σχεδόν ολόκληρου του λεκανοπεδίου και πως η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τελείως με την έλευση της πανδημίας.

Όσων αφορά στις διαθέσιμες κλίνες covid, η παθολόγος του νοσοκομείου κρούει κώδωνα κινδύνου καθώς πλέον υπάρχουν μόνο δύο διαθέσιμα κρεβάτια.

Σοκ προκαλούν και οι εικόνες που εξασφάλισε το MEGA μέσα από την εφημερία του νοσοκομείου, όπου φαίνονται δεκάδες ασθενείς να συνωστίζονται στους διαδρόμους του νοσοκομείου και μαζί με αυτούς και οι συνοδοί τους.  Η κ. Φιλίππα λέει πως «είναι δύσκολο να ελεγχθούν όλοι οι συνοδοί ειδικά σε περιπτώσεις που οι ασθενείς που συνοδεύουν είναι ετοιμοθάνατοι ή σε κρίσιμη κατάσταση».

Επισημαίνει πως πλέον το υγειονομικό προσωπικό μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας δεν έχει άλλες αντοχές τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. «18 μήνες τώρα δεν έχει εισακουστεί κανένα αίτημα των υγειονομικών για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις του επικουρικού προσωπικού. Είναι η μόνη λύση για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3q4RxiB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->