-->

Πόσο κερδίζουν το δευτερόλεπτο Pfizer και Moderna από τα εμβόλια τους κατά του κορονοϊού

pixabay

Τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια θα φτάσουν φέτος τα κέρδη των Pfizer, BioNTech και Moderna πρό φόρων εξαιτίας των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που βασίζονται σε επίσημα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οι εταιρείες Pfizer, BioNTech και η Moderna θα έχουν φέτος κέρδη προ φόρων 34 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από 1.000 δολάρια ανά δευτερόλεπτο, 65.000 δολάρια το λεπτό ή 93,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες συγκέντρωσαν τα χρήματα αυτά πουλώντας τη μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων τους στις πλούσιες χώρες, εις βάρος των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών, όπου το ποσοστό εμβολιασμού κατά της covid-19 παραμένει μικρό, καταγγέλλει η οργάνωση.

Σε τιμή κόστους πουλούν AstraZeneca και Johnson & Johnson

Αντίθετα η AstraZeneca και η Johnson & Johnson πουλούν τα εμβόλιά τους σε τιμή κόστους.

«Είναι ανήθικο μερικές εταιρείες να κερδίζουν κάθε ώρα εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που μόνο το 2% των ανθρώπων που ζουν σε χώρες με μικρό εισόδημα έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19», κατήγγειλε η Μάαζα Σεγιούμ του γραφείου για την Αφρική της People's Vaccine Alliance και της African Alliance.

Η οργάνωση επικρίνει εξάλλου τις τρεις αυτές φαρμακευτικές εταιρείες ότι, παρά τα 8 δισεκ. δολάρια δημόσιας χρηματοδότησης που έχουν λάβει, έχουν απορρίψει όλες τις εκκλήσεις να μεταφέρουν την τεχνολογία παρασκευής των εμβολίων σε χώρες με μικρό εισόδημα μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει την παγκόσμια προσφορά, να μειώσει τις τιμές και να σώσει εκατομμύρια ζωές».

Η People's Vaccine Alliance, η οποία διαθέτει 80 μέλη ανάμεσά τους η Oxfam και η υπηρεσία του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS), καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες να άρουν αμέσως τις πατέντες των εμβολίων κατά της covid-19.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3wRQMuP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->