-->

Μόνιμα self test και για εμβολιασμένους, οι 40 μέρες που θα κρίνουν την επιστροφή τους μια και καλή

Μόνιμα self test και για εμβολιασμένους, οι 40 μέρες που θα κρίνουν την επιστροφή τους μια και καλή

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους από τα φαρμακείο ως ένα μέτρο για την καλύτερη εξέταση και ιχνηλάτηση της πανδημίας στη χώρα μας.

Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί αν η κυβέρνηση, μετά την παροχή δωρεάν self test αποκτήσει καλύτερη εικόνα για την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα υπάρχει εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα της δήλωσης των self test ωστόσο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση δήλωσης στο self-testing.gov.gr.

Παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση έτσι ώστε οι πολίτες να δηλώσουν τα test για να υπάρξει καλύτερη εικόνα της πανδημίας, ιδίως τώρα που η μετάλλαξη Όμικρον έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη.

Το Dnews πριν από κάποιους μήνες, είχαν ασχοληθεί εκτεταμένα με τα self test και πως αυτά, με την γιγάντωση του εμβολιασμού είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Αυτό, εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο μέτρο, και κριθεί από την κυβέρνηση ότι αποδίδει, αναμένεται να επιστρέψουν στη ζωή τα self test και των εμβολιασμένων μόνιμα.

Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Πέρα από τα δωρεάν self test για όλους τους πολίτες, η κυβέρνηση στην ουσία περνάει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Μάλιστα, οι διασταυρώσεις για γίνονται μέσω της ΑΑΔΕ που θα αντλεί στοιχεία από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και θα αποστέλλονται πρόστιμα μέσω taxisnet στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rjgMys
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->