Παπανδρέου από Λαμία: Να φέρουμε πάλι την παράταξη μας εκεί που της αρμόζει (φωτογραφίες - video)


«Θα κάνουμε το μεγάλο ιστορικό άλμα να φέρουμε πάλι την παράταξη μας εκεί που της αρμόζει; Ή θα οπισθοδρομήσουμε χάνοντας χρόνο όχι μόνο σε βάρος της παράταξής μας, αλλά και της χώρας; Διότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να τελειώνουμε με τον καχεκτικό και μυωπικό δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που καταδυναστεύει την πατρίδας μας από το 2012 και έπειτα. Όσο παραμένει αυτό το δίπολο, άλλο τόσο ζημιώνεται η χώρα, εγκλωβισμένη στις δυνάμεις της συντήρησης και της καθήλωσης»

«Στη Λαμία δημιουργείται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα που μας κρατά ενωμένους κάτω από έναν κοινό σκοπό: να κάνουμε την παράταξή μας και πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων, δύναμη ευθύνης με μια αξιόπιστη, οραματική αλλά και ρεαλιστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Αυτή η αλυσίδα, αυτός ο δεσμός που ιστορικά μας ενώνει, άντεξε, δεν έσπασε». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων από τη Λαμία ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδειας του στην Στερεά Ελλάδα είχε προηγουμένως επισκεφθει την Θήβα και την Λιβαδειά.


Όπως είπε η παράταξη στάθηκε όρθια «παρά τις άοκνες προσπάθειες των πολιτικων αντιπάλων να τη διαλύσουν, να τη χειραγωγήσουν» και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται «στη Φώφη Γεννηματά, η οποία άφησε πίσω της μια σημαντική παρακαταθήκη: Μια παράταξη ζωντανή και έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα».

«Είναι συγκινητική πορεία όλων και νέων φίλων», είπε και προσέθεσε «εδώ είμαστε για να φτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη πλειοψηφούσα δύναμη, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού». «Τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «το Κινημα Αλλαγής βρίσκεται στα χείλη του κόσμου και δεν απλώς από περιέργεια. Είναι από την ελπίδα. Θέλουμε μεγάλο Κίνημα Αλλαγής για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα».

«Θα κάνουμε το μεγάλο ιστορικό άλμα να φέρουμε πάλι την παράταξη μας εκεί που της αρμόζει; Ή θα οπισθοδρομήσουμε χάνοντας χρόνο όχι μόνο σε βάρος της παράταξής μας, αλλά και της χώρας; Διότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να τελειώνουμε με τον καχεκτικό και μυωπικό δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που καταδυναστεύει την πατρίδας μας από το 2012 και έπειτα. Όσο παραμένει αυτό το δίπολο, άλλο τόσο ζημιώνεται η χώρα, εγκλωβισμένη στις δυνάμεις της συντήρησης και της καθήλωσης», συμπλήρωσε.


Η ριζική αλλαγή της χώρας παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα, είπε ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «έχουμε καθήκον να φέρουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη Φώφη Γεννηματά, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ήταν παρόντα αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και οι πρώην βουλευτές Κατερίνα Μπατζελή και Νίκος Τσώνης.


















Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη