-->

Στις 11:30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Στις 11:30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Στις 11:30 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τις γιορτές, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ενώ μαζί του θα βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει λάβει γνώση των εισηγήσεων της επιτροπής για νέα μέτρα και καλείται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέτρα αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση εντός της ημέρας και τα οποία θα «σπάσουν» σε δύο φάσεις με την πρώτη να είναι άμεση, δηλαδή από αύριο και την δεύτερη φάση να ξεκινά από τις 3 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι ως εισήγηση των ειδικών και καλείται να αποφασίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:

Από αύριο κιόλας:

  • Αναβολή όλων των ανοιχτών εορταστικών εκδηλώσεων. Δεν αναμένεται να κλείσουν τα θεματικά πάρκα ωστόσο, εισήγηση είναι να ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις των δήμων όπως πχ για αλλαγή χρόνου.
  • Υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ.
  • Υποχρεωτικά rapid test για όσους εισέρχονται στη χώρα, την 2η και την 4η ημέρα.
  • Σύσταση για να μην υπάρχει συνωστισμός σε χώρους διασκέδασης κατά τις ημέρες των εορτών.

Τα παραπάνω μέτρα έχουν σχεδόν κλειδώσει, είναι μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από αύριο κιόλας, ενώ τα πιο σκληρά μέτρα αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα και θα αφορούν την περίοδο 3 Ιανουαρίου με 16 Ιανουαρίου.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αναμένεται να μπει όριο στο ωράριο της εστίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, καφετέρια, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. Είναι κάτι που το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
  • Παράλληλα, αναμένεται να μπει πλαφόν στους καθήμενους πελάτες της εστίασης. Συγκεκριμένα θα απαγορευτούν οι όρθιοι ενώ δεν θα επιτρέπονται πάνω από έξι καθήμενοι σε κάθε τραπέζι.
  • Εισήγηση της επιτροπής είναι και η αναστολή των σχολικών εκδρομών τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό.
  • Τέλος, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί τηλεργασία στο 50%. Το Dnews ανέφερε πως το επικρατέστερο σενάριο όσον αφορά την τηλεργασία είναι αυτή να ισχύσει σε ποσοστό 20%. Όπως και να έχει όμως, τον τελευταίο λόγο έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qnAHKo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->