Δολοφονία 49χρονου ταξιτζή: Ένοχη η μητέρα, απαλλαγή για την κόρη πρότεινε η εισαγγελέας

Δολοφονία 49χρονου ταξιτζή: Ένοχη η μητέρα, απαλλαγή για την κόρη πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή της μάνας και την απαλλαγή της κόρης για τη δολοφονία του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Η φρικαλέα ιστορία με θύμα τον 49χρονο οδηγό ταξί και κατηγορούμενες την τότε 18χρονη κόρη του και την 45χρονη μητέρα της, σημειώθηκε στα μέσα Ιουνιου 2020. Ήταν ξημερώματα Κυριακής 14 του μηνός, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, μάνα και κόρη μπήκαν στο δωμάτιο του 49χρονου και αφού τον ακινητοποίησαν, όρμησαν πάνω του και με 15 μαχαιριές στο πρόσωπο και τον λαιμό του «πήραν» τη ζωή.

Ένα άγριο έγκλημα μίσους με θύμα τον 49χρονο τον οποίο βρήκε ο γιος του. Η σύζυγος του υποστήριξε οτι αυτό που όπλισε το χέρι είναι η εξομολόγηση της 18χρονης οτι ο οδηγός τη βίαζε από τα 14 της χρόνια ενώ όπως είπαν στις αρχές, η κόρη ήταν εκείνη που επέφερε τα θανατηφόρα πλήγματα στο θύμα ευρισκόμενη εν βρασμώ ψυχής.

Παράλληλα, η σύζυγος υποστήριξε πως υπήρξε και η ίδια θύμα κακοποίησης από τον 49χρονο και πως στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων δίνουν οι συγγενείς του θυματος, οι οποίοι κανουν λόγο για εναν άνθρωπο ο οποίος αγαπούσε την οικογένεια του και εργαζόταν για να μην λείψει στα παιδια και τη σύζυγο του το παραμικρό.

Αλληλοκαρφώματα

Τα "αλληλοκαρφώματα" μεταξύ μάνας και κόρης, όπου η μία επιχείρησε να τα ρίξει στην άλλη ώστε να απαλλαγεί από το βάρος του στυγερού εγκλήματος, κυριάρχησαν στις απολογίες των δύο γυναικών οι οποίες δικάζονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 49χρονου, πρώην συζύγου της πρώτης και πατέρα της δεύτερης, τον Ιούνιο του 2020, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Οι άλλοτε αχώριστες - όπως προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία - γυναίκες φαίνεται πως διαχώρισαν την ενιαία, τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά, υπερασπιστική τους στάση, χαράσσοντας πλέον η καθεμία τη δική της γραμμή, χωρίς πάντως να πουν ούτε μία συγγνώμη για την πράξη που τους καταλογίζεται.

"Ήθελε να τον εκδικηθεί, τον σκότωσε για να τον κληρονομήσει" είπε η 19χρονη "δείχνοντας" την 46χρονη μητέρα της ως δράστιδα του φονικού. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η θέση της μητέρας, η οποία ισχυρίστηκε ότι η θυγατέρα της ήταν αυτή που κατάφερε στον πρώην σύζυγό της τις αλλεπάλληλες θανατηφόρες μαχαιριές, επειδή το θύμα φέρεται να την βίαζε κατ' επανάληψη στο παρελθόν.

Η εισαγγελέας πρότεινε τα εξής:

Σχετικά με τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης από τον πατέρα της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε τα εξής σύμφωνα με το GrTimes: Δεν περιγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις και συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά. Δεν ζούσε στην οικεία του πατέρα της οταν υποτίθεται ότι έγινε ο βιασμος, σε ηλικία 14 χρονών.

Κανένας μάρτυρας δεν ανέφερε ότι ο παθών θα μπορούσε να κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί. Δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ".
Η εισαγγελέας έκανε λόγο για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η 46χρονη μητέρα:

"Η εύλογη ερώτηση για μια μάνα είναι: Γιατί δεν το πήρε πάνω της. Η κατηγορουμένη είπε ότι δεν το σκέφτηκε , ότι κανείς δεν θα την πίστευε γιατί είχε παρεση στη δεξιά της πλευρά. Χρησιμοποιούμε όμως και τα δύο της χέρια, μαγείρευε και ήταν λειτουργική.
Ακόμη και τώρα κατά την απολογία της, πάλι δεν άλλαξε τη στάση της. Ιδιαίτερη δύναμη δεν χρειαζόταν για να τον μαχαιρώσει και ιδιαίτερα επειδή ήταν ανήμπορος να αντιδράσει καθώς βρέθηκαν ίχνη από χάπια στον οργανισμό του , κατά την ιατροδικαστική εξέταση".

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας η εισαγγελέας επισήμανε τα εξής:

"Η πρώτη κατηγορούμενη μπορούσε να τελέσει την ανθρωποκτονία . Είχε κίνητρο. Είχε μια σχέση μίσους με τον π. σύζυγό της, πάντως όχι αγαπητική . Βίωνε μια ομηρία που ήθελε να τελειώσει. Ήταν θύμα οικογενειακής βίας. Το κίνητρο πέρα του οικονομικού, ήταν οι κάκιστες σχέσεις που είχαν μεταξύ τους".

Για την 19χρονη είπε ότι δεν είχε καλές σχέσεις με το θύμα αλλά επισήμανε ότι δεν προέκυψε κίνητρο. "Ετοιμαζόταν να δώσει πανελλήνιες. Προετοιμαζόταν για τα αθλήματα. Προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής, να φύγει από αυτή την παθολογική κατάσταση. Ηταν πυγμάχος . Δεν είχε ρώμη σωματική αλλά ψυχική. Από άποψη κινήτρου; Μήπως ήθελε να πάρει μια ώρα αρχύτερα την περιουσία του πατέρα της ; Δεν νομίζω ένα 18χρονο παιδί θα το έκανε.

Σε κάθε περίπτωση δεν αποδείχτηκε ότι είχε κίνητρο γα να τελέσει την ανθρωποκτονία. Δεν προέκυψε βιασμός"

"Είχε τη δυναμη όχι μόνο να σκοτώσει αλλά και να επιρριψει στο δικό της παιδί την ευθύνη. Αν δεν το λυποντουσαν οι ένορκοι και οι δικαστές θα μπορούσε να μείνει πολλά χρόνια στη φυλακή" σημείωσε.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/3EDBM6R
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη