Μαρουσάκης για καιρό: Προσοχή θα έχουμε πλημμύρες

INTIME

Ισχυρή κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από τα δυτικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και από τα δυτικά με βροχές να έχουμε σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ αργότερα θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προσοχή χρειάζεται και στους νότιους ανέμους οι οποίοι θα πνέουν στα πελάγη με εντάσεις 7 και 8 μποφόρ.

Ανησυχία υπάρχει κυρίως για το Σάββατο με τον μετεωρολόγο του Open να προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα. «Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας και αύριο με πολύ μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα για τα δυτικά τμήματα. Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή», σημειώνει. 

Ο ίδιος τονίζει ακόμη ότι περιοχές του Ιονίου, των δυτικών ηπειρωτικών αλλά και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο. Ωστόσο, όπως φαίνεται η κακοκαιρία θα περάσει σχετικά γρήγορα μέσα σε 24 ώρες, καθώς την Κυριακή τα φαινόμενα περιορίζονται τα νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα και θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Από την νέα εβδομάδα ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος με μια όμως διαφορά. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα επηρεάζονται οι περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο. Μάλιστα, θα έχουμε και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς τα μέσα της νέας εβδομάδας με την θερμοκρασία να πέφτει αρκετά.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/30bZg3V
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη