-->

Οικονόμου: Τις επόμενες ώρες ανακοινώνεται ο «οδικός χάρτης» των εορτών

Οικονόμου: Τις επόμενες ώρες ανακοινώνεται ο «οδικός χάρτης» των εορτών

Αναπόφευκτη θεωρεί η κυβέρνηση πως είναι η επιβολή νέων μέτρων την εορταστική περίοδο. Σε λίγο οι πρώτες ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Για το πώς θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες της εορταστικής περιόδου αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα και συστάσεις, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. 

Όπως είπε στο ΣΚΑΪ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Οδικός χάρτης μέτρων 

Στο ερώτημα εάν τα μέτρα θα αφορούν μόνο την πρωτοχρονιά ή θα περιλαμβάνουν και τα Χριστούγεννα απάντησε ότι θα πρόκειται για έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα περάσουμε όλες τις γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι πολύ ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο και πως οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο μετά και από εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση θα δει πως θα το υιοθετήσει προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

Lockdown - Σχολεία 

Επανέλαβε ότι δεν βρίσκεται σήμερα στις σκέψεις της κυβέρνησης ένα καθολικό lockdown και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν καθολικά μέτρα.

Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστούν μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι με καθολικό περιορισμό, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν χωρίς αιφνιδιασμούς.

Για τα σχολεία ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους και μάλιστα πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία πέφτει.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεάν self test στους πολίτες προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιακή κατάσταση στη χώρα.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3eho8uo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->