Τροπολογία για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, προυποθέσεις και δικαιούχοι

Τροπολογία για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, προυποθέσεις και δικαιούχοι

Σύμφωνα με την τροπολογία συμπληρώνεται το υφιστάμενο πλαίσιο για τον ειδικό λογαριασμό και τη χορηγούμενη από αυτόν επιδότηση λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε καταναλωτές

Αναλυτικά όπως αναφέρει η τροπολογία:

Συμπληρώνεται το υφιστάμενο πλαίσιο για τον ειδικό λογαριασμό «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» και τη χορηγούμενη από αυτόν επιδότηση λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε καταναλωτές και, σε σχέση με τα ισχύοντα, προβλέπονται τα εξής:

-   Ειδικά, για την περίοδο κατανάλωσης από την 1η.8.2021 μέχρι την 31η.12.2022, στους δικαιούχους επιδότησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να συμπεριλαμβάνονται και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ξήρανσης αγροτικών προϊόντων.

-   Με την προβλεπόμενη κυα εξειδικεύονται οι κατηγορίες πελατών στους οποίους χορηγείται η επιδότηση της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, το είδος των τιμολογίων προμήθειας, τα ανώτατα όρια επιδότησης ανά επιχείρηση, η διαδικασία ελέγχου σώρευσης κρατικών ενισχύσεων και λοιπές προϋποθέσεις από άποψη κρατικών ενισχύσεων, η διαδικασία τυχόν ανάκτησης ενίσχυσης αν αυτό απαιτηθεί, οι αρμόδιοι για τα ανωτέρω φορείς και κάθε άλλο συναφές θέμα.

- Επιτρέπεται, με κυα, η χρηματοδότηση από τον προαναφερόμενο λογαριασμό, του ειδικού λογαριασμού που έχει συσταθεί (άρθρο 26 του ν.4513/2018) για την ενίσχυση οικιακών καταναλωτών εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα.

4. α. Ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα της διαδικασίας έγκρισης Ρυμοτομικών Σχεδίων Εφαρμογής (υποβολή ενστάσεων, συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας κ.λπ.).

β. Συμπληρώνεται ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός με την πρόβλεψη ειδικής διαδικασίας (σύνταξη μελέτης, έγκριση από τον οικείο δήμο) για την επέκταση ηλεκτρικής εγκατάστασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την ηλεκτροδότηση κοινοχρήστων χώρων που τους έχουν παραχωρηθεί για χρήση. Στους εν λόγω χώρους και καταστήματα επιτρέπεται, επίσης η χρήση ηλεκτρικών συσκευών (θέρμανσης, φωτισμού, ανεμιστήρων με τις κατάλληλες προδιαγραφές).

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/30OqyxB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη