Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην Πολιτική Προστασία ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» και ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα νέα σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης, με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και των Περιφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου από τον Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, για την πορεία των φαινομένων, ενώ στη σύσκεψη θα μετάσχει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του αποτελεσματικότερου συντονισμού των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Δεκεμβρίου, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει να πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Λύρος, καθώς και εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο επίκεντρο το Μεσολόγγι – Αχαΐα

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στην περιοχή του Μεσολογγίου λόγω της κακοκαιρίας και αποφασίστηκαν στοχευμένες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Συζητήθηκαν επίσης αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν στις ευρύτερες περιοχές Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, ενώ έγινε μια συνολική αποτίμηση της επικινδυνότητας συγκεκριμένων σημείων όπου, εξαιτίας κακοτεχνιών, υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκαν, επίσης, παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.



from Όλες οι ειδήσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ https://ift.tt/338g3Gc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη