Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δόθηκαν μάσκες και γάντια αξίας 2.000.000 ευρώ

Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δόθηκαν μάσκες και γάντια αξίας 2.000.000 ευρώ

Η διαδικασία για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για την προστασία των εργαζομένων των παραρτημάτων φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας μας ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αγορά χειρουργικών μασκών και γαντιών αξίας 2 εκατ. ευρώ. Η διανομή του υλικού, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στις 300 και πλέον δομές φροντίδας, θα καλύψει τις ανάγκες 6.600 εργαζομένων και 18.000 ωφελούμενων.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εντός δομών εργαζομένων και ωφελούμενων και τα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας, συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε έμπρακτα την αδιάκοπη και ασφαλή λειτουργία των δομών φροντίδας.

Κύριο μέλημά μας είναι η προάσπιση της υγείας, όλων όσοι εργάζονται και διαβιούν στις δομές αυτές. Προστατεύουμε διαρκώς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας, μας έχουν περισσότερη ανάγκη».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διενεργήθηκε με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο μεταξύ για το θέμα αυτό κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους δύο Υπουργούς:

Πόσες εταιρείες έδωσαν προσφορά στη διαπραγμάτευση για την προμήθεια των 2 εκ., πόσες και ποιές επελέγησαν

Ποιος είναι ο κατάλογος των ΜΦΗ, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα όπου χορηγούνται τα υλικά

Σε πόσες και ποιες ιδιωτικές ΜΦΗ έχουν διανεμηθεί από τα ΚΚΠΠ τα παραληφθέντα είδη που βρίσκονται στις αποθήκες τους.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mRQW1s
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη