Βιασμός 24χρονης: Αυτή είναι η ουσία που «ψάχνουν» στις τοξικολογικές της εξετάσεις, τι παρενέργειες προκαλεί (βίντεο)

Βιασμός 24χρονης: Αυτή είναι η ουσία που «ψάχνουν» στις τοξικολογικές της εξετάσεις, τι παρενέργειες προκαλεί (βίντεο)

Πρόκειται για την ουσία «γ - υδροξυβουτυρικό οξύ», ή όπως είναι ευρέως γνωστή, το «χάπι του βιασμού». Η συγκεκριμένη ουσία έχει την ιδιότητα να κάμπτει τις αντιστάσεις και να προκαλεί υπνηλία.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και των εγκληματολογικών εργαστηρίων, περιμένουν οι Αρχές προκειμένου να χυθεί «φως» στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «TLIVE» του Alpha, από τις τοξικολογικές εξετάσεις, ερευνάται ποια είναι η βασική ουσία στο αίμα της 24χρονης και αν αυτή χορηγήθηκε από εξωτερικό παράγοντα.
Όπως αναφέρει η εκπομπή, πρόκειται για την ουσία «γ - υδροξυβουτυρικό οξύ», ή όπως είναι ευρέως γνωστή, το «χάπι του βιασμού».

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μία άχρωμη και άοσμη ουσία. Ωστόσο, αυτήν την ουσία την παράγει και ο ανθρώπινος οργανισμός.

Η δυσκολία στην ανίχνευση της

Η ουσία αυτή υπάρχει ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό γι' αυτό το λόγο και είναι δύσκολο να ανιχνευτεί γι' αυτό που εξετάζεται είναι αν βρίσκεται σε ποσοστό παραπάνω από αυτό που πρέπει και υπάρχει που πρακτικά σημαίνει ότι δόθηκε εξωγενώς.

Τα συμπτώματα

Το χάπι αυτό στα πρώτα συμπτώματα όπως επισημαίνει ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, δίνει μια ψευδαίσθηση ευφορίας και υπνηλίας, μειωμένο άγχος ενώ μετά μπορεί να συνεχίσει σε απώλεια αισθήσεων σε μεγαλύτερες μάλιστα ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, βραδυκαρδία, ναυτία και εμετούς ενώ, σε ακόμα μεγαλύτερη χορήγηση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κώμα και θάνατο.

Η σχέση με το πόση ώρα πέρασε από την χορήγηση και την εξέταση

Υπάρχει η δυσκολία όπως περιγράφει ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, καθώς η εξέταση πρέπει να γίνει στο πρώτο 12ωρό. Ωστόσο μπορεί να γίνει και δεύτερη δειγματοληψία μετά ώστε να βρούμε ποια είναι η φυσιολογική παραγωγή στα ούρα ώστε να συγκριθεί με το πρώτο αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται από το αρμόδιο τμήμα του ΑΠΘ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, την ώρα που φαίνεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς να εστιάζουν από τη μία στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και από την άλλη στις κάμερες του ξενοδοχείου και στις καταγγελίες περί κυκλώματος μαστροπείας. Γι' αυτό και οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα την Αθήνα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rw2gBJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη