Νεκρός ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης που ύψωσε τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική

Νεκρός ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης που ύψωσε τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης, Μπιρκάν Ουζούν, που είχε σηκώσει τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός, καθώς τον είχε καταπλακώσει χιονοστιβάδα.

Η φωτογραφία του ορειβάτη με τη σημαία του ψευδοκράτους δεσπόζει στα social media μαζί με το μήνυμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του:

«Ο Μπιρκάν μας, που αφοσιώθηκε στη χώρα και το έθνος του με αγάπη, θα ζει πάντα σε ένα ξεχωριστό σημείο της καρδιάς μας».

{https://twitter.com/KKTCCB/status/1477233082856005634?s=20}

Ο Τουρκοκύπριος ορειβάτης ανασύρθηκε νεκρός, αφού καταπλακώθηκε από χιονοστοιβάδα. Είχε τοποθετήσει τη σημαία του ψευδοκράτους στην κορουφή του όρους Βίνσον, στην Ανταρκτική, σε ύψος 4.892 μέτρων, στις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης Κύπρου».

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε στόχο στη ζωή του να καταφέρει να ανεβεί στις υψηλότερες κορυφές και των επτά ηπείρων του πλανήτη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3JygLgN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη