Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μπορούν να μου παρακρατήσουν το πρόστιμο από μισθό ή σύνταξη

eurokinissi

Ξεκίνησαν να επιβάλλονται από σήμερα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τα πρόστιμα των 50 ευρώ για τον τρέχοντα μήνα, που θα αυξηθούν στα 100 τους επόμενους ξεκίνησαν να επιβάλλονται από σήμερα σε πολίτες άνω των 60 ετών που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, «για κάθε επόμενο μήνα, όποιος εμβολιαστεί μέχρι τις 16 του κάθε επόμενου μήνα θα πληρώνει μισό πρόστιμο, δηλαδή 50 ευρώ».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παρακράτηση από τον μισθό ή τη σύνταξη όσων αρνούνται να εμβολιαστούν.
Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε ακόμα για όσους εξαιρούνται από το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Εξαιρούνται όσοι έχουν κάνει αίτηση στην ειδική υγειονομική επιτροπή για να εξαιρεθούν για όλους υγείας. Η αίτηση γίνεται από τον γιατρό τους, ενώ η καταληκτική ημερομηνία ήταν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και θα εξεταστούν μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Για όσους δεν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους πρέπει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν».

Η τρίτη κατηγορία αφορά σε όσους πολίτες ζήτησαν να εμβολιαστούν κατ' οίκον. «Γύρω στους 15.000 εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη λόγω μεγάλης αύξησης της ζήτησης του κατ' οίκον εμβολιασμού, εξαιρούνται του προστίμου μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός του», ανέφερε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/33iTq2w
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη