Εξαδάκτυλος: «Θα αλλάξει το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων - Θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλά κρούσματα»

Εξαδάκτυλος: «Θα αλλάξει το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων - Θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλά κρούσματα»

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha πως «θα συνεχίσουμε να έχουμε πολλά κρούσματα. Αυτή είναι η Όμικρον, έτσι είναι η εξέλιξή της, θα μας απασχολήσει και τις επόμενες εβδομάδες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως χαρακτηριστικό της μετάλλαξης Όμικρον είναι τα πολλά κρούσματα αλλά όχι οι πολύ βαριές νοσήσεις που έφερε η αμέσως προηγούμενη μετάλλαξη, η Δέλτα.

Ερωτηθείς για το ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά το επόμενο διάστημα, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως οι ανεμβολίαστοι, άνω των 50 είναι οι άνθρωποι που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. «Εκεί περιμένουμε να έχουμε βαριές νοσήσεις, αν θα έχουμε», τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο, πως η «Όμικρον» εκδηλώνεται πιο γρήγορα και υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία λόγω αυτής.

Επίσης, αναφορικά με τα σχολεία, εξήγησε πως «θα αλλάξει το πρωτόκολλο διαχείρισης σίγουρα γιατί είναι διαφορετικά τα δεδομένα του ιού», υπογραμμίζοντας πως «η διάθεση όλων είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά».

«Όσοι επηρέασαν αρνητικά ανθρώπους για τον εμβολιασμό, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κοιτάξουν και την ψυχή τους. Αν οι άνθρωποι που χάσαμε μέσα στο φθινόπωρο ήταν εμβολιασμένοι, θα ήταν πολύ διαφορετικοί οι αριθμοί. Χάσαμε ανθρώπους άδικα», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EMIyX6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη