Μαρουσάκης για καιρό: Έρχονται χιόνια στην Αττική, πότε θα ξυπνήσει στα λευκά

Μαρουσάκης για καιρό: Έρχονται χιόνια στην Αττική, πότε θα ξυπνήσει στα λευκά

Ξεκινάει τις επόμενες μέρες η επιδείνωση καιρού, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη θα δούμε χιόνια και στην Αττική.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η κακοκαιρία οφείλεται «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας», ενώ μίλησε για χιόνια στην Αττική σε περίπου δέκα ημέρες.

«Παράλληλα στην Ισπανία δημιουργείται ένα "ατμοσφαιρικό βουνό" που αλλάζει τον καιρό στην Γηραιά Ήπειρο και προκαλεί μεσημβρινή κυκλοφορία. Πρόκειται για τον αζορικό αντικυκλώνα που στο εσωτερικό διατηρεί καλό καιρό αλλά γύρω από αυτόν μετατοπίζονται οι κακοκαιρίες που θα επιδεινώσουν τον καιρό» πρόσθεσε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία θα χωριστεί σε δυο μέρη το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας που, όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο ισχυρό, ενώ θα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ο ίδιος είπε ότι μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου θα επηρεαστούμε από αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία προσθέτοντας ότι «από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο ακόμα και στην Αττική».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3F3G7Qd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη