Χαλάρωση μέτρων: Τι θα γίνει με το ωράριο στην εστίαση

eurokinissi

Τα μεσάνυχτα συνεχίζουν να κλείνουν τα καταστήματα της εστίασης, στα οποία η μουσική παραμένει απαγορευμένη. Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή των Ειδικών για τα μέτρα στην εστίαση. 

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τα μέτρα στην εστίαση σε σχέση πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία όμως δεν δείχνουν να καλυτερεύουν. Μπορεί τα ημερήσια κρούσματα να μην φτάνουν τους αριθμούς – ρεκόρ των προηγούμενων εβδομάδων, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας, δηλαδή νοσηλείες, διασωληνωμένους και νέους θανάτους που αυξάνονται κατακόρυφα.

Μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες συνεχίζουν να κλείνουν τα μεσάνυχτα και να μην μπορούν να παίξουν μουσική. Δεδομένης και μείωσης της θερμοκρασίας, οι πολίτες προτιμούν το σπίτι τους από μια έξοδο στα «μουγγά» και οι καταστηματάρχες της εστίασης συνεχίζουν να προβληματίζονται.

Τα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραταθούν για ακόμα μια εβδομάδα μέχρι δηλαδή τις 30 Ιανουαρίου. Ενώ από εκεί και πέρα φαίνεται πως το πρώτο θα επιστρέψει είναι η μουσική, όχι όμως και το ωράριο.

Τα μέτρα που θα συνεχίσουν να ισχύουν έως τις 30 Ιανουαρίου

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
  • Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.
  • Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
  • Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rt181T
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη