Ομηρία στην Αθήνα: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο δράστης

(Φωτ. EUROKINISSI)

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο άνδρας που κρατούσε όμηρο την πρώην φίλη του και απειλούσε να τινάξει στον αέρα πολυκατοικία.

Ο 34χρονος άνδρας που φέρεται ως δράστης της υπόθεσης ομηρίας που διαδραματίστηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας, όπου απειλούσε να σκοτώσει την κοπέλα του και να ανατινάξει πολυκατοικία επί της οδού Αλκιβιάδου, στον Άγιο Παντελεήμονα, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος συνελήφθη λίγο πριν από τις 20:00 χθες, έπειτα από επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ. Μάλιστα, τους αστυνομικούς συνεχάρη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media.

Η ομηρία διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ο άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής, νωρίτερα και με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε την πρώην σύντροφό του να τον ακολουθήσει από το σπίτι της, στο Γαλάτσι, στο δικό του, στην οδό Αλκιβιάδου 55 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Κρατώντας μια φιάλη υγραερίου, απειλούσε να προκαλέσει έκρηξη στην πολυκατοικία, η οποία εκκενώθηκε από τις αρχές.

Η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 55, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Για λόγους ασφαλείας, το κτίριο εκκενώθηκε από τις Αρχές, ενώ το είχε περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις των ΕΚΑΜ. Στο σημείο βρέθηκε και ειδικός διαπραγματευτής, καθώς και η Πυροσβεστική.

Η αρχική ενημέρωση στην κάρτα που άνοιξε στην άμεση δράση όταν δέχτηκε τηλεφώνημα για το περιστατικό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι ένας άνδρας μπήκε σε σπίτι δύο αλλοδαπών γυναικών και άρπαξε τη μία.

Κλήση στην Αστυνομία λίγο μετά τις 17:00

Ο άνδρας είναι αιγυπτιακής καταγωγής, ενώ η γυναίκα βουλγαρικής. Η κλήση στην αστυνομία έγινε από την αδερφή της κοπέλας η οποία βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα που ο άνδρας ξεκίνησε την επίθεση, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η αδερφή της γυναίκας που κρατούνταν όμηρη από τον πρώην σύντροφό της, μέσα στο σπίτι, μόλις έφτασε στο σημείο, πλησίασε τους αστυνομικούς για να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν. Εμφανώς ταραγμένη, ρωτούσε σε σπαστά ελληνικά αν είναι καλά, με έναν από τους άνδρες της Αστυνομίας να προσπαθεί να την καθησυχάσει. «Ειναι μια χαρά και θα είναι μια χαρά», της έλεγε χαρακτηριστικά.

ΕΚΚΕΝΩΣΗ 3



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EOiACF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη