Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα μαθήματα όσοι βρέθηκαν θετικοί σε τεστ

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα μαθήματα όσοι βρέθηκαν θετικοί σε τεστ

Άνοιξαν και πάλι τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, 9 στους 10 έλαβαν self test. Μάλιστα, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν χτες έφεραν στο φως τουλάχιστον 15.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες καθώς επίκειται κορύφωση της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον τις επόμενες μέρες. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε θα πρέπει να γυρίσουν στα μαθήματα οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

  • Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε καραντίνα για πέντε ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μόνο εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή ο πυρετός έχει υποχωρήσει πλήρως, χωρίς αντιπυρετικά, για ένα 24ωρο και με την προϋπόθεση να υπάρχει αρνητικό rapid test (οι ανεμβολίαστοι) ή self test (οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου τριμήνου). Το τεστ διενεργείται την 6η μέρα από την ημερομηνία της επίσημης διάγνωσης.
  • Οι μαθητές άνω των 12 ετών που επιστρέφουν, υποχρεωτικά, για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες ακόμη, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα.
  • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή το self ή το rapid test είναι θετικά, η απομόνωση εντός οικίας θα παρατείνεται.
  • Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από πέντε ημέρες εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και με αρνητικό self test για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς ή αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, τα οποία διενεργούνται την έκτη ημέρα από την επίσημη ημερομηνία διάγνωσης.
  • Εάν ο πυρετός συνεχίζεται ή το self ή rapid test είναι θετικό, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον ακόμη πέντε ημέρες.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HOoWDP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη