mobilefees.gov.gr: «Στον αέρα» η πλατφόρμα, ποιοι δικαιούνται απαλλαγή από τα τέλη κινητής

mobilefees.gov.gr: «Στον αέρα» η πλατφόρμα, ποιοι δικαιούνται απαλλαγή από τα τέλη κινητής

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα mobilefees.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες 15-29 ετών

Σε λειτουργία τίθεται σήμερα η πλατφόρμα mobilefees.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες 15-29 ετών, προκειμένου να απολαμβάνουν πλήρη κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας - ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για συμβόλαια ή καρτοκινητά.

Για να εφαρμοστεί η απαλλαγή του τέλους κινητής στον λογαριασμό σου, θα πρέπει να διαθέτει κανείς ενεργό αριθμό κινητού και να έχει εγγραφεί επιτυχώς στην πλατφόρμα του Μητρώου Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και καρτοκινητής τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε)

Δεδομένου ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ειδικός φόρος κινητής τηλεφωνίας ήταν στο 12% για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, στο 15% για λογαριασμούς από  50,01 έως 100 ευρώ, στο 18% από 100,01 έως 150 ευρώ και στο 20% από 150,01 ευρώ και πάνω, το όφελος του νέου μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για το σύνολο κάθε μηνιαίου λογαριασμού και για όλους τους καταναλωτές.

Βήμα βήμα η διαδικασία

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι για την κατάργηση του τέλους περιλαμβάνει την υποβολή μιας δήλωσης μέσω του gov.gr στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας. 

Αν ο δικαιούχος, ωστόσο, είναι ανήλικος, τη δήλωση θα πρέπει να την υποβάλει ο γονέας ή ο κηδεμόνας. 

Σημειώνεται πως η είσοδος στο Μητρώο γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου ή του γονέα όταν πρόκειται για ανήλικο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για την απαλλαγή από το τέλος κινητής στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και καρτοκινητής τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε), με δύο τρόπους:

(α) Ηλεκτρονικά

  • Συνδέσου στο https://ift.tt/31NfMs8 (Μη.Δ.Α.Τε) με τους κωδικούς του TaxisNet που διαθέτεις
    Πληκτρολόγησε το ΑΜΚΑ ή το ΠΑΑΥΠΑ σου και επίλεξε "Συνέχεια"
  • Επίλεξε "Νέα αίτηση"
  • Επίλεξε αν η απαλλαγή αφορά εσένα ή ανήλικο υπό την επιμέλειά σου
    Αν η απαλλαγή αφορά σε ανήλικο υπό την επιμέλειά σου, τότε θα πρέπει να το επιλέξεις στην καρτέλα που εμφανίζεται. Στο Μη.Δ.Α.Τε. η αίτηση υποβάλλεται από τον έχοντα την επιμέλεια του ανήλικου δικαιούχου καταχωρώντας επιπρόσθετα και τον δικό του ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ
  • Επίλεξε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σου
  • Πληκτρολόγησε τον αριθμό του κινητού σου, ώστε να σου αποσταλεί κωδικός επαλήθευσης
  • Καταχώρησε τον κωδικό στο σχετικό πεδίο
  • Εάν έχεις εγγραφεί επιτυχώς, θα λάβεις επιβεβαιωτικό μήνυμα SMS στο κινητό σου για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

(β) Σε ένα Κ.Ε.Π.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qaD0S6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη