Ποιοι δεν θα έχουν έκπτωση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

eurokinissi

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε επιχορήγηση για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, όμως ο νέος τρόπος με τον οποίο θα δοθεί, πετάει «εκτός» εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία από τον Ιανουάριο θα πάψουν να επιδοτούνται.

Πιο αναλυτικά, αυτό θα συμβεί καθώς πλέον η κυβέρνηση καθιέρωσε τους λογαριασμούς ρεύματος της κύριας κατοικίας ως μοναδικό κριτήριο ενίσχυσης, κι έτσι δε θα δικαιούνται επιχορήγηση (ενώ μέχρι πρότινος λάμβαναν) οι οικογένειες με φοιτητές που σπουδάζουν εκτός πόλης νοικιάζοντας μία γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι.

Συγκεκριμένα, τα μισθωμένα διαμερίσματα δεν είναι δηλωμένα στην εφορία στο όνομά τους, με τους γονείς να τα δηλώνουν ως δευτερεύουσα μισθωμένη κατοικία, κάτι που πλέον αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιδότηση.

Επιπλέον, εκτός ενισχύσεων μένει το κοινόχρηστο ρεύμα στις πολυκατοικίες, αλλά και το ρεύμα των εξοχικών, «ψαλιδίζοντας» έτσι τους δικαιούχους κατά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Τα νέα μέτρα για την ακρίβεια σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, οριζόντια ενίσχυση και σε επιχειρήσεις

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας με επιδοτήσεις σε οικιακά και μη οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, που αναμένεται να ισχύσουν για τον Ιανουάριο και αφορούν τη στήριξη όσων πλήττονται από την κρίση στην ενέργεια. 

«Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και απειλούν τα νοικοκυριά που θέλουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Τον Ιανουάριο η κιλοβατώρα δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης αλλά είναι τρεις φορές υψηλότερη από την περασμένη χρονιά. Η κυβέρνηση συνεχίζει για πέμπτο μήνα να στηρίζει την ελληνική οικογένεια απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Συνεχίζουμε με τα μέτρα στήριξης να επεκτείνονται σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. 

Η στήριξη διασφαλίζει θέσεις εργασίας και αποτρέπει τη μετακύλιση του κόστους. Το μέτρο έλαβε την έγκριση της επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρώπης. Η Ελλάδα κατέθεσε πρόταση στην ΕΕ για στήριξη του ιδιωτικού τομέα. 

  • Θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριακς κατοικίας όπως δηλώνονται στο Ε1 ανεξαρτήτως εισοδήματος ή παρόχου. Κλιμακωτή επιδότηση. 150 κιλοβατώρες, επιδοτούμε το 80% της αύξησης. Από 151 - 300 το 60% της αύξησης. Μέση μηνιαία ενίσχυση 42 ευρώ.  Στο κοινωνικό τιμολόγιο απορροφούμε το 90% της αύξησης. Μέση μηνιαία ενίσχυση 54 ευρώ.
  • Επιδότηση σε μη οικιακά τιμολόγια. Οριζόντια αγροτικά, επαγγελματικά, ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης. Χαμηλής, μέσης υψηλής τάσης. Επιδότηση στο 50% του αυξημένου κόστους, 65 ευ΄ρώ ανά μεγαβατώρα. 

Από τον Φεβρουάριο εξετάζεται επιδότηση ανά επαγγελματικό κλάδο, προσαρμοσμένο. 

Φυσικό αέριο

  • Επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές.
  • Θα δοθεί επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Και θα ζητηθεί η αντίστοιχη στήριξη και από τους υπόλοιπους παρόχους. 

Μη οικιακά τιμολόγια 

Επεκτείνεται η επιδότηση σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου αριθμού εργαζομένων. Επιδότηση 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3r7qdzr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη