-->

Γιώργος Παυλάκης: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία, νέα μέτρα πριν το... τσουνάμι»

Γιώργος Παυλάκης: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία, νέα μέτρα πριν το... τσουνάμι»

Ο ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης εξέφρασε για ακόμα μία φορά την εκτίμηση ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν κλειστά και να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα για να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, ο κ. Παυλάκης τάχθηκε κατά του ανοίγματός τους στις 10 Ιανουαρίου, «Με τόσο ιό στον αέρα και τόσα κρούσματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία, από τα οποία εξαρτάται η λειτουργία της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε άρον – άρον, υπό χειρότερες συνθήκες, όπως έγινε την Πρωτοχρονιά».

«Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Πρέπει να παρθούν μέτρα, που να ανακοπούν τα κρούσματα. Αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, θα κρατήσουν τα κρούσματα στα παιδιά στο μισό ή στο ένα τρίτο σε σχέση με τα κρούσματα με ανοιχτά σχολεία» τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης.

«Να κοιτάξουμε το... τσουνάμι που έχουμε μπροστά μας αυτήν και την επόμενη εβδομάδα και να μην ονειρευόμαστε τι θα γίνει σε μερικούς μήνες» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στο ερώτημα εάν η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να αποτελεί την αρχή του τέλους της πανδημίας.

«Δεν ενδιαφέρει και πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι πολλοί που κάνουν self test και δεν ανακοινώνονται κάπου ή είναι και test που βγαίνουν αρνητικά. Όταν έχεις τόσο γρήγορο και σύγχρονο ιό, υπάρχει τσουνάμι, μολύνονται ο ένας από τον άλλον πολύ γρήγορα, ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, που δεν είναι θωρακισμένες με τα εμβόλια, έχουμε περίπου το 25% αθωράκιστο».

«Είναι προφανές ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα, πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο… χθες. Ο λόγος που βλέπουμε πολλούς ανθρώπους γύρω μας να μολύνονται, αλλά να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο, είναι το εμβόλιο. Να δοξάζουμε την δύναμη που μας τα έδωσε. Με τόσο μεγάλο ιικό φορτίο, είναι αδύνατον το εμβόλιο να δείξει την δύναμη του.

Αν είχαμε 1.000-1.500 κρούσματα την ημέρα μετά από ένα lockdown θα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση», κατέληξε ο ερευνητής.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pOaYvH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->